Search
Close this search box.

Novi proizvod na beauty sceni – Kiehl’s lansira Hemp Seed Oil Herbal Concentrate

Inspirisani lekarskim nasleđem i tradicionalnom upotrebom i primenom moćnih biljaka, hemičari Kiehl’sa ponosom predstavljaju novi proizvod Hemp Seed Oil Herbal Concentrate – lagano i umirujuće ulje koje ne izaziva pojavu akni i komedona, a pomaže u poboljšanju izgleda kože koja je sklona nepravilnostima, kao što su vidljivo crvenilo i nelagodnost. 

„Kiehl’s apoteka je u 19. veku bila poznata kao izvor najkvalitetnijih prirodnih sastojaka, koji su se uz primenu savremene nauke upotrebljavali za izradu jedinstvenih i delotvornih preparata ”, rekla je Cammie Cannella, Kiehl’s menadžer za edukaciju. „I danas inspiraciju pronalazimo u istraživanjima koja smo sproveli na botaničkom i lekovitom bilju i ekstraktima, kao i ekspertize koju smo razvili da bismo maksimalno iskoristili njihove pozitivne učinke. Verujemo u moć prirodnih sastojaka, pa i dalje nastavljamo sa upotrebom mnogih sastojaka koje smo, kao homeopatska apoteka, prvobitno otkrili kroz naše iskustvo.” 

Formula sa stopostotnim sastojcima prirodnog porekla, uključujući ulje semenki konoplje i ulje zelenog origana, pomaže u održavanju hidratacije i ublažava osećaj nelagodnosti na koži. 

„Mnogi su iznenađeni što smo se odlučili za razvoj uljane formule, koja je namenjena problematičnoj koži ili koži koja je sklona nepravilnostima”, dodaje Roberta Weiss, Kiehl’s menadžer za inovacije. „Priča zapravo ima smisla, ako uzmete u obzir da ljudi koji imaju ovaj tip problema sa kožom često upotrebljavaju proizvode koji su grubi za kožu, zbog čega ona postaje suva i ljušti se. Kada su naši hemičari i tim za inovaciju proizvoda počeli sa istraživanjem sastojaka koji bi pomogli u pronalasku blagog i učinkovitog načina za pomoć ljudima sa problemom vidljivog crvenila i nelagodnosti na koži, otkrili su neverovatno ublažavajuću i umirujuću snagu ulja semenki konoplje i ulja zelenog origana.”

Biljni koncentrat je pogodan za sve tipove kože, uključujući problematičnu kožu, masnu kožu i kožu sklonu nepravilnostima. Koncentrat ujedno poboljšava i nivo hidratacije kože za punih osam sati.

UMIRITE KOŽU SNAGOM BILJA

Formula sadrži moćnu mešavinu umirujućeg bilja i samo trinaest sastojaka i reč je o stručno osmišljenoj formuli, koja osigurava snažnu delotvornost, lagano se nanosi i brzo upija. 

Ulje semenki konoplje

Sastojak je poznat po svom umirujućem i ublažavajućem dejstvu. Proizvodi se procesom hladnog ceđenja i zbog toga je zelene boje. Biljni koncentrat, koji sadrži 60% ulja semenki konoplje pomaže pri smanjenju vidljivog crvenila, smanjuje osećaj nelagodnosti na koži, i pomaže u poboljšanju barijere kože, pa ona tokom vremena postaje otpornija i zdravija.

Ulje zelenog origana

Zeleni origano je višegodišnja biljka, izuzetno otporna na uticaj ekstremnih faktora. Ulje zelenog origana dobija se putem destilacije vodenom parom iz cvetnog dela botaničke biljke. Ovaj sastojak dobro poznat po svom antioksidativnom svojstvu, potiče iz mediteranskog područja, pa se tradicionalno upotrebljava kao antiseptik i sredstvo za umirivanje kože. Njegov udeo u formuli pomaže u obnavljanju i umirivanju problematične kože.

DOKAZANA DELOTVORNOST

Formula proizvoda vidljivo smanjuje crvenilo i smanjuje osećaj nelagodnosti već nakon jedne upotrebe, dok takođe pomaže da barijera kože vremenom ojača. Njegova sigurnost je testirana na osetljivoj koži, pa je dokazano da ne izaziva pojavu akni i komedona. 

Nakon jedne nedelje upotrebe: 

  • 89 % ispitanika smatra da je koža glađa
  • 88 % ispitanika oseća smanjenje nelagodnosti na koži
  • 83 % ispitanika smatra da koža sveukupno izgleda bolje
  • 76 % ispitanika primećuje vidljivo smanjenje crvenila

Nakon 4 nedelje upotrebe:

  • 91 % ispitanika smatra da je koža mekša na dodir
  • 88 % ispitanika oseća da je koža nahranjena 
  • 88 % ispitanika smatra da je koža hidrirana na dodir

Proizvod će se u prodaji naći od 11.2.2020. a maloprodajna cena proizvoda iznosi 5.550,00 RSD.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp