Search
Close this search box.

3 mala trika za lepša jutra

Osim očiglednog – odlaska u krevet ranije i planiranja osmosatnog sna – postoje jednostavni načini da vratite sebi svoja jutra i započnete svaki dan pozitivnog stava.

Poslovni ljudi, treneri i ostali profesionalci, slažu se da je najbolje unaprediti jutarnju rutinu baš ovako:

Promenite ton alarma

Alarm koji vam prevrne utrobu kad zazvoni neće da vam pomogne da s lakoćom uplivate u dan – naročito ako niste jutarnji tip. Razmislite o tome da promenite ton alarma u nešto umirujuće, poput cvrkuta ptica (ne šalimo se!) ili vaše omiljene lagane pesme. To će vas mirnijim putem razbuditi iz dubokog sna. Naučnici su dokazali da nas muzika usrećuje – zašto to ne biste iskoristili svakog jutra? 🙂

Odvojte vreme za sebe

Kao što smo već spomenuli, produktivno jutro počinje kada dobro isplanirate noć. Umesto što kasno ležete i budite se što kasnije moguće, probajte da ,,naštelujete“ svoj san tako da svakog jutra odvojite 10 do 20 minuta za opuštanje – to će promeniti čitav koncept vašeg dana. Dajte sebi vremena da se polako probudite i uradite nešto u čemu uživate, bilo da je to ispijanje kafe ili skrolovanje kroz Instagram.

Jedite doručak bogat proteinima

Koliko god se rano budili, nećete daleko stići bez hranljivog doručka. Osim energije, bogat doručak ubrzava i metabolizam na početku dana. Pripremite jednu od onih avokado-i-jaja kombinacija ili napravite smoothie od supernamirnica.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp