Search
Close this search box.

Šta treba da imamo u vidu kako bi nam veza duže trajala

Uz malo sreće, uvek naučimo nešto novo posle svakog raskida. Naravno, ponekad je ta lekcija ,,život je lep“, a ponekad ,,nikad više neću da se zabavljam sa DJ-em“, ali sve je to život. Još jedno istraživanje beskrajnog Internet univerzuma urodilo je plodom, pa smo pronašle šta je to najvažnije što su ljudi naučili iz prošlih veza i šta bi to trebalo da primenimo u sadašnjim.

Komunicirajte otvoreno i u pravo vreme. Reći partneru šta vam je na umu i otvorenost povodom osećanja može samo pomoći vašoj vezi. Kad smo to rekli, bitno je i da budete svesni da mnogo odmaže ako o tim stvarima pričate kada ste oboje umorni ili gladni. Tada ni jedan ni drugi niste u najboljem stanju i razgovor o delikatnoj temi može samo pogoršati stvari.

Budite srećni bilo da jeste ili niste u vezi. Šta god da se desi u vašoj emotivnoj budućnosti, provesti vreme u strahu da ćete biti sami ima za posledicu isključivo nesreću. Uz to, ako i završite sa nekim posle, žalićete za vremenom provedenim u strahu i zebnji. Ako se pomirite sa činjenicom da postoji mogućnost da ćete živeti sami, biće vam mnogo lakše da naučite da budete srećni pod tim okolnostima.

Stavite sve karte na sto od samog početka. Naravno, uvek je lako pretvarati se na početku da volimo Kuma jer želimo da on misli da imamo toliko toga zajedničkog. Problem je da ako se stvari razviju, možete dobiti stotinu poklona sa motivima iz Kuma, a vaš omiljeni film je zapravo U stvari ljubav. Budite iskreni od samog početka, tako ćete izgraditi poverenje neophodno za budućnost.

Nemojte izgubiti sebe u vezi. Normalno je da kada upoznate svoju savršenu osobu želite da provedete što više vremena sa njom, ali u daljoj budućnosti to i nije baš zdravo. Održavanje sopstvenih prijateljstava i hobija pomoći će vam da se osećate dobro šta god da se desi. Veza sa partnerom će biti još plodnija ako obe strane imaju razvijene privatne živote. Razgovori će biti bolji, a kada ste srećniji bolje ste društvo i nećete imati fokus samo na svoju vezu.

To što neko izgleda dobro ,,na papiru“ ne znači da je onaj pravi. Sve smo imale momke koji su ispunjavali sve ,,uslove“, ali jednostavno nije bilo to to. Osećaj je užasan jer imamo utisak da smo previše probirljive. Međutim, to što vaš partner ima sve kvalitete koji, u teoriji, mogu da stvore savršenu budućnost, ne znači da treba da žrtvujete sadašnjost. Ako niste srećni, niste – i to je to.

Ponekad je vaš ,,tip“ pogrešan tip. Neki momci, na primer, kažu da vole lude devojke, a one nisu baš pogodne za duži vremenski period, osim ako ne dožive neko životno prosvetljenje. Ako znate da je vaš ,,tip” pogrešan za vas, probajte da se zabavljate sa nekim totalno suprotnim, čisto da vidite šta će da se desi.

Ako niste srećni, nema ,,savršenog trenutka“ da raskinete. Ima smisla to da želite da vaš raskid bude u savršenom momentu, ali taj momenat ne postoji. Čak i da postoji, čekanje da do njega dođe može trajati večno, što će biti samo veće mučenje. Tako da – jednostavno raskinite.

Ako čini da se osećate kao da nemate prava na sopstvena osećanja, ostavite ga. Ako neko pokušava da vam kaže da se ne osećate povređenima, a upravo vas je povredio, ili se nikada ne izvini kada uradi nešto loše, bolje je da jednostavno od te osobe odete. Ne možete nikoga da istrenirate da razume da su vaša osećanja važna. Sa druge strane, moguće je da baš sledeća osoba sa kojom budete bili to nikada neće uraditi. Vredno je čekanja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp