Search
Close this search box.

Evo kako savršeno da iznesete jesenje šešire i ešarpe!

Danas ćemo vam pisati o dva aksesoara koji se svake jeseni vraćaju u modu. Bez bar jednog od ova dva modna komada je nezamisliva odevna kombinacija za hladnije dane. Pogađate, radi se o šeširima i ešarpama. 

Šeširi postaju deo svakodnevice 

Šešire ranije nismo viđali u svakodnevnim odevnim kombinacijama kod žena. Međutim, trend nošenja šešira se vratio još pre nekoliko godina, a nas to veoma raduje. Oduvek su bili simbol elegancije i glamura, a danas ih možemo naći u raznim oblicima, bojama i formama tako da su potpuno prilagođeni svakom stilu i generaciji.  

Ukoliko kupujete vaš prvi šešir verovatno će najveća nedoumica biti koji je to idealan za vas i koji model će vam najbolje stajati.  

Ukoliko imate ovalno lice odgovaraće vam sve vrste šešira. Upravo zbog ove činjenice možete se igrati i eksperimentisati sa raznim stilovima i oblicima šešira. 

Ako imate okrugli oblik lica, morate izabrati šešir koji će vam vizuelno stanjiti i izdužiti lice. Pravi izbor za vas bi bio šešir sa širokim obodom koji je znatno širi od vašeg lica. Za vas su raskošni, široki i asimetrični šeširi. Nipošto nemojte birati one male, sa uskim obodom ili kratkim cilindrom.  

Za razliku od ljudi sa okruglim oblikom lica ukoliko je vaše lice srcolikog oblika vama će odgovarati nešto manji modeli. Šeširi kratkog oboda i kapice će biti idealne za vas, pa zato izbegavajte one široke, jer će samo dodatno naglasiti donji deo lica.

Trouglasti oblik lica sa naglašenom bradom i donjom vilicom najbolje će se uklopiti sa visokim šeširima ili krivim obodom.

Četvrtastom obliku lica najbolje će pristajati okrugli šeširi sa što užim obodom, jer će vizuelno ublažiti crte lica i izdužiti ga. Možete nositi i šešire u obliku kapa, koji će vam, priljubljivanjem uz lice, lepo pristajati. 

Naravno ne zaboravite da i frizuru prilagodite šeširu koji ste odabrale. 

Ešarpe, marame i šalovi

Krajem leta ešarpe i marame već postaju veoma čest modni dodatak. Osim što su lepe mogu biti i veoma praktične u prohladnim večerima, ali i u onim hladnijim kada prelazimo na šalove. Za razliku od šešira koje biramo u odnosu na oblik našeg lica, ešarpe ćemo birati u zavisnosti od prilike u kojoj je nosimo.  

Materijal je ono što pravi razliku među ešarpama, od ultra elegantnih i sofisticiranih kao što je svila, preko pamuka , pa sve do kašmira. Možete ih pronaći i u različitim dezenima, dimenzijama i bojama. 

Svilenu maramu klasičnih malih dimenzija možete nositi na razne načine. Na francuski način – vezanu oko vrata, koji odiše jedinstvenim pariskim šarmom ili vezanu oko ruke kao narukvicu, u kosi kao ukras i na mnoge druge načine. 

Veće ešarpe i one glomaznije koje su veoma popularne jednostavno prebacite preko ramena i pustite da nonšalantno padaju, ukrašavajući vaš mantil, haljinu ili jaknicu. Možete ih nositi i oko vrata, vezane na razne načine.  

U svakoj prilici – od opuštene šetnje po gradu do romantične večeri sa vašim dragim ili svečanih događaja, sa ešarpama i šeširima ne možete pogrešiti jer su savršeni, prefinjeni modni dodatak.

Ukoliko volite da modnim detaljima obogatite svoj stjling, kliknite ovde i pronađite savršene ideje za ovu jesen!

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp