Search
Close this search box.

Kako da se svakog jutra budimo sve lepši

Svaki novi dan je prilika da ostvarite svoje snove i budete najbolja verzija sebe – šta god to vama predstavljalo: da budete pažljiviji, zahvalniji ili uspešniji. Sve to počinje od trenutka kada otvorite oči. Ukoliko se probudite rano, uz uzbuđenje i ushićenost da se uhvatite u koštac sa svime što dolazi pred vas i fokusirate svoj um i hranite svoje telo, garantujemo da ćete imati poprilično sjajan dan!

Nasuprot tome, ukoliko vam je neprijatno ili ste u žurbi ili puni negativne energije, niste pripremili sebe za uspeh.

Rano buđenje može biti istinska borba za nekoga, a za one druge nešto najjednostavnije ikada. Ukoliko ste na strani spavalica, naš najveći savet ovde je da sagledate šta bi dodatno vreme moglo da učini za vas i kako ćete se osećati u toku svog dana generalno.

Isprobavanje novih načina da doživite sebe ujutru može suštinski promeniti vašu perspektivu i način na koji pristupate danu. Zato delimo sa vama trikove za srećnija jutra – kako ne biste ustali ,,na levu nogu“ kad god da ste navili sat!

Probudite se sa osmehom

Od trenutka kada se vaš alarm oglasi, probajte da se nasmejete odmah. Naravno, možda ćete imati osećaj da je usiljeno, ali pokazalo se da baš ovo puni vaše jutro pozitivnom energijom.

Dišite

Kada se probudite, izdvojte dva minuta za disanje (udišite kroz nos tri sekunde, pa izdišite na usta tri sekunde). Kada osetite da energija budi vaše telo, podignite se u sedeći položaj i 10 minuta budite u tišini. Nakon toga ćete ustati svežiji i orniji!

Postavite ciljeve za taj dan

Pre nego što ustanete iz kreveta, odredite sebi u glavi tri do pet ciljeva za dan. Tako ćete, i pre nego što započnete jutro, biti uzbuđeni za to što ćete stvoriti u satima koji dolaze.

Izdvojte vreme za sebe

jutro

Probajte da se probudite i da odvojite vreme za sebe. Da, dajemo vam dozvolu da uzmete za sebe pola sata ili sat vremena. Ispunite ih čime god želite: vežbanje, kupka, ukusan doručak, šolja kafe u tišini. Čak i da dozvolite sebi da se osećate kako vi hoćete, bez osude, može imati katarzičan efekat.

Odbacite kritikovanje

Samo zato što ste odlučili da uradite nešto –  u ovom slučaju da ustanete rano – ne znači da ćete to raditi u kontinuitetu bez izuzetka. Postoje dani kada se to neće desiti – i to je u redu. Kada vam je potrebno više sna – nakon dugog dana, putovanja ili jednostavne iscrpljenosti – važno je da pružite svom telu odmor koji mu je potreban. Zaključak je: svi smo ljudi. Budite strpljivi sami sa sobom.

Napravite ritual pred spavanje

Kao što buđenje diktira dan, tako i odlazak u krevet diktira san! Možda se rimuje, ali je istina. Igrajte se. Na primer, zapišite na papirić jednu stvar na kojoj ste zahvalni pre nego što zatvorite oči i stavite na nočni stočić. Kada se ujutru probudite, to će biti prva stvar koju ćete pročitati – podsetnik na to koliko je dobro biti živ i probudićete se voljni da iskusite sve što život ima da pruži. A to je mnogo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp