Search
Close this search box.

Make-up trikovi za devojke koje nose naočare

Devojke koje nose naočare često imaju problem sa tim kako da se našminkaju. One jednostavno nisu sigurne koji bi odabir šminke bio najbolji za njih, jer se čminka nekad jednostavno ne primećuje od okvira, a prejaka šminka može izgledati neukusno.

Postoji nekoliko vrlo efikasnih saveta za devojke koje nose naočare kada je šminka u pitanju. Pri kreiranju svog make up look-a uvek na  umu morate imati, oblik, boju i veličinu vaših naočara.

Nosite senku svetliju od vašeg okvira

Ukoliko nosite naočare, senke za oči uvek bi trebalo da budu svetlije od vaših ramova. Ukoliko imate  neutralni okvir, imate više mogućnosti za eksperimentisanje.

Neka se vaš eyeliner slaže s vašim okvirom

Ukoliko imate puniji okvir, slobodno izvucite deblju crtu eyelinerom, ukoliko je pak, vaš okvir tanji, potrudite se da i linija uz ivicu kapka bude tanja.

Poradite na volumenu trepavica

Devojke koje nose naočare, trebalo bi da obrate pažnju na volumen trepavica. Ukoliko želite da ih izdužite, može se desiti da ćete umazati stakla vaših naočara. Zato koristite uvijač za trepavice i maskaru za volumen, i vaše će oko izgledati senzacionalno.

Koristite korerktor u boji

Ponekad okvir dodatno ističe vaše podočnjake, tako da su korektori koji ih skrivaju, definitivno vaši najbolji prijatelji!

3 saveta za makeup početnike

Održavajte obrve urednim

Obrve su okvir vašeg lica, i moraju biti lepo oblikovane, počupane i raščešljane. To će dodatno istaći vaš okvir, jer su obrve svojevrstan okvir okvira.

Igrajte se sa nijansama ruža

Ovo je polje na kome se možete igrati do mile volje. Boja  ruža će samo pojačati efekat vašeg okvira.

Nema potrebe da izbegavate šminku ukoliko nosite naočare. Šminka je svojevrstan način da izrazite svoju kreativnost. Eksperimentišite dok ne pronađete najbolji mogući look. Zabavite se i budite prelepe spolja, ali dajte svetu da vidi vašu unutrašnju lepotu!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp