Search
Close this search box.

Ovo je najnoviji trend za vaše domove

Ukoliko mislite da je noć kod kuće u zamenu za izlazak opcija samo za one koji su solo, razmislite ponovo.

Postoji taj predivan osećaj ušuškanosti i odmora koji naročito prija pripadnicima ovih današnjih generacija koje se suočavaju sa neverovatnim nivoom iscrpljenosti. Bilo da krivite veličanje zauzetosti ili nešto drugo, ostati kod kuće postaje izbor sve više nas!

Okupljanja za večeru, okupljanje devojaka i generalna briga o sebi su stvari oko kojih se trendovi na društvenim mrežama sve više vrte. Šta se dešava? Radi se o tome da smo počeli sve više da uživamo u prijatnim vibracijama koje šalje ušuškanost kod kuće. U Skandinaviji imaju poseban termin za to, te ga Danci nazivaju ,,hygge“.

cosy

Ovaj termin označava sve, od umetnosti kreiranja intime, udobnosti duše i odsutnosti nerviranja do zajedničke ušuškanosti.

Pre nego što obeležite ovo sve kao ,,čudan“ običaj, svojstven samo skandinavcima, razmislite malo. Od toga da se ušuškate u zamračenoj sobi u omiljenoj pidžami, pod omiljenim ćebetom dok gledate seriju, ispijate topli napitak iz najdraže šolje pre nego što se okupate ili otkazujete viđanje sa nekim kako biste stavili masku na lice i popili čašu vina u tišini – vrlo je verovatno da ste i sami učestvovali u ovom trendu.

cosyyy

Društvena mreža Pinterest pokazala je da se ovaj trend globalno širi, pa su pretrage za ovakvim ,,životnim stilom“ porasle za 285%!

Pa, sledeći put kada vam najbolja prijateljica predloži ludu noć napolju, imate iza sebe oko 5,6 miliona Danaca koji vam mogu pomoći da je ubedite u suprotno. Oni su ipak najsrećnija nacija na svetu, zar ne? 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp