Search
Close this search box.

Pesme koje su obeležile 2016. godinu – do sad!

2016. je sve samo ne gotova, ali to ne znači da muzika nije ostavila svoj trag na nju. Dens uticaji imali su svojih 5 minuta, zahvaljujući Rijani i Drejku; neke hip-hop zvezde su ponovo zasijale, a saradnje sa Di Džejevima izrodile su zarazne hitove.

Iako ne sumnjamo da će nas zvezde obradovati sa još hitova do kraja godine, evo koji su nas oduševili do sad:

Beyonce – Formation

beyonce-formation

Ova godina je bez sumnje bila njena godina, kada je objavila svoj vizuelni album Lemonade, koji je rezultirao svetskom turnejom i nekolicinom neverovatnih nastupa na dodelama nagrada. Međutim, ono što je posebno pokrenulo lavinu bio je ovaj singl, koji je iznenadno izbacila (primećujete li trend ovde?) noć pred njen neverovatan nastup na poluvremenu Super Bowl-a. Pesma slavi moć žene i kulturu afroamerikanaca, te je zbog toga još relevantnija za naš savremeni život.

Drake feat. Wiz Kid and Kyla – One Dance

drake

Ova pesma je vladala čitavog leta, a Drejk je ostavio neverovatan utisak na svoju publiku svojim novim albumom Views. Pesma je naišla na takvo oduševljenje da se brzo popela na broj 1 Bilbord liste. Čak ni Hotline Bling nije postigao toliki uspeh. Pesma je naprosto zarazna, dens i afro ritam čini da ne prestanemo da je slušamo.

Rihanna feat. Drake – Work

work

Rijana je započela 2016. godinu hitom dovoljno jakim da ostane aktuelan čitave godine. U januaru je objavila i ceo album – Anti. Nakon što nam je uglavnom servirala pop himne, ova lagana pesma sa Karipskim prizvukom, iako možda nije bilo verovatno da će biti hit, osvojila je naša srca i zavladala plejlistama.

Calvin Harris feat. Rihanna – This Is What You Came For

calvin-harris

U  nastavku serije hitova, Rijana se ponovo udružila sa Kalvinom Harisom i napravili su još jednu dens himnu. Pop i elektro mešavina definitivno je formula za hit, ali ono što je pesmi dalo dodatnu dimenziju je to što je Kalvinova bivša devojka, Tejlor Svift, bila uključena u pisanje pesme. Naime, pesmu su napisali zajedno Kalvin i ona, pod pseudonimom Nils Sjoberg.

Sia – Cheap Thrills

sia

Sia je neverovatan tekstopisac i iako je pisala mnoge sjajne pesme za Rijanu i Bijonse, zna da sačuva poneki hit i za sebe. Ova pesma je prvobitno bila namenjena za Rijanin album Anti, ali sad ne bismo mogli ni da zamislimo da je peva bilo ko drugi!  Remiks na kom gostuje Šon Pol katapultirao je pesmu u sam vrh Bilbordove Hot 100 liste.

Chainsmokers feat. Halsey – Closer

closer

Ova pesma koju je napisao ovaj sve popularniji dvojac postala je neizbežni hit koji se nalazi poprilično visoko na iTunes i Bilbord listama. Uključenje indi-pop zvezde Helsi u drugu strofu pesme ju je pretvorilo u pravi razgovor između dva bivša ljubavnika.

Ariana Grande – Into You

into-you

Princeza popa je svoj novi album najavila hitom Dangerous Woman, ali upravo je ova vesela i zavodljiva pesma ta koja nas je najviše zarazila. Zahvalite tekstopiscu Maksu Martinu što se ova pesma vrtela na većini letnjih žurki.

Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ – Cold Water

cold-water

Ovaj sastav angažovao je Bibera i norvešku pevačicu i tekstopisca MØ za rad na pesmi koja je postala neočekivana himna leta. Pesma je dominirala top 40 listama širom sveta, a njen tekst nosi određenu emocionalnu dubinu, zahvaljujući tekstu koji je napisao Ed Širan.

The Weeknd feat. Daft Punk – Starboy

starboy

Kada se Abel Tesfaje (čovek iza pseudonima The Weekend) ošišao, osvežio Instagram profil i tako najavio naslovnu sliku svog novog albuma, nagovestio je velike promene. Glavni singl dokazao je upravo to – hit koji je producirao legendarni Daft Pank. Pesma je probila sve rekorde, ali kao što Abel sam kaže u pesmi – slava ne dolazi bez bola, već nosi mnoge posledice.

Adele – Send My Love (To Your New Lover)

adele

Britanska pevačica je virtuoz kada je u pitanju pevanje o slomljenom srcu – što je definitivno očigledno u njenom albumu 25 – ali ova pesma ima malo drugačiji ,,pokazujem ti zube posle raskida“ manir. Pokazala nam je da je u redu da budemo malo ogorčeni posle raskida. Uz to, oduševljeni smo njenom Dolce&Gabbana haljinom u spotu!

izvor: harpersbazaar.com
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp