Search
Close this search box.

Pet zamkova koje možete kupiti odmah

Život u maloj kvadraturi ima svoje prednosti – dobro je za okolinu, zahteva manji trošak i pruža priliku da budemo kreativni. Međutim, koja od nas ne bi volela da živi kao kraljica?

Grandiozne stepenice, impozantna arhitektura i dvorišta od kojih zastaje dah. Sve su šanse da u ovom životu nećemo uspeti sebi da priuštimo ova nadasve skromna ognjišta, ali niko nam ne može zabraniti da sanjamo, zar ne? Zato zakoračite sa nama u pet zamkova koji su na tržištu i čekaju baš vas da ih kupite!

ZamakBEST-INTERNATIONAL-900
foto: Best International
  1. Château de Vigny,Val d’Oise, Francuska

Ovaj zamak nalazi se 56 kilometara od Pariza. Unutra se nalazi mala kapela i ukupno ima osam kuća na posedu. Potrebno je mnogo renoviranja, ali privlačnost tajnih stepenica i prelepe gotičke arhitekture je jednostavno neodoljiva!

foto: John Pizzi
  1. Skromni dom u Vudstoku, Konektikat

Zamak u Konektikatu, kojeg okružuje kanal, ima sve čari evropskog velelepnog poseda. Sastoji se od nekoliko kula, devet nestvarno lepo dekorisanih spavaćih soba i sedam kupatila. Prosto da ne poželite nikada da napustite taj luksuz.

Zamak Xavier Attal
foto: Xavier Attal
  1. Château de Villersexel, Villersexel, Francuska

Nedaleko od Švajcarske i Nemačke, ovaj zamak košta ,,svega” 14 miliona dolara, ali je u perfektnom stanju. Pedeset soba, neverovatna tapiserija, originalni nameštaj u stilu Luja XIII, a uz sve to još dobijamo konjušnicu i farmu. Renoviran je dva puta: prvi put 1000. godine (da, stvarno!), a potom 1871.

foto: Tiffany Castle
foto: Tiffany Castle
  1. Zamak Tifani, Kanzas Siti, Misuri

Ovo zdanje, izgrađeno 1909., je definitivno najbolja ponuda na našoj listi. Za samo 600.000 dolara budući vlasnik će gospodariti nad pet spavaćih soba, četiri kupatila i nad neverovatnim glavnim stepeništem.

foto: Zillow
foto: Zillow
  1. Neobičan zamak u Mursburgu, Tenesi

Možda nije ništa veličanstveno u poređenju sa gore navedenim zamkovima, ali ovaj zamak sa dve spavaće sobe ima odličnu priču. Vlasnici su bili veliki ljubitelji filma ,,Prohujalo s vihorom” i želeli su da sagrade svoj dom po uzoru na posed ”Tara” iz filma. Umesto toga, sagradili su zamak, ali kupili i postavili stepenice iz bioskopa u kom je održana premijera ,,Prohujalo s vihorom”, kako bi zadržali deo ,,Tare” sa sobom. Čarobno!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp