Search
Close this search box.

Postali ste roditelj? Možete vi to! Evo u čemu je prednost nošenja dece!

Da li ste mogli da predpostavite da ste vi aktivan učesnik u emotivnom i intelektualnom razvoju svog deteta, još od malih nogu? Istraživanja su pokazala da roditelji itekako utiču na emotivni i intelektualni razvoj svojih mališana, još od malih nogu, a to postižu razmenom nežnosti sa bebom, maženjem i nošenjesm svojih mališana. Ljubav i nežnost ključni su faktori u procesu vaspitanja dece, jer kroz roditeljsku ljubav dete uči da prihvata sebe i svet oko sebe.

Bebe su 9 meseci provele u majčinoj utrobi, slušajući njene otkucaje srca i osećajući pokrete njenog tela, a potreba za bliskošću sa majkom ostala je i nakon rođenja. Zato zaista nije čudo što bebe prestaju da plaču u naručju svojih roditelja, jer je ovim  malim bićima potrebna pažnja i nežnost. Nošenjem svoje bebe samo ćete pojačati sponu roditelj – dete, koju ćete jačati tokom celog života i od toga nema ničeg dragocenijeg.

Zato je veoma bitno da pažljivo izaberete nosiljku za svoju bebu i da umesto one ručne, uvek birate nosiljku u kojoj će beba uvek biti u kontaktu sa vama i osećaće vašu blizinu!

Nošenje dece ima brojne prednosti za njihov fizički, emocionalni i kognitivni razvoj. Dojenčad kojoj se dosledno pruža fizički kontakt i emocionalna sigurnost imaju veće izglede da se, već počevši tokom odrastanja i sazrevanja, ponašaju saosećajno i blagonaklono prema drugima. Svestan ovih prednosti,  Ergobaby, vodeći svetski stručnjak za nošenje dece predstavio je i poslednji novitet iz linije Ergobaby Omni 360 – mrežastu nosiljku.

Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh mrežasta sve-u-jednom nosiljka namenjena je za sve bebe od rođenja do vrtića. Zahvaljujući svom prozračnom materijalu posebno je prikladna za aktivne roditelje. Nova nosiljka pruža sve položaje nošenja i dozvoljava brzu i laku promenu položaja deteta.

ZAŠTO JE OMNI 360 NAJSVESTRANIJA ERGOBABY NOSILjKA

Ergobaby Omni 360, u mrežastoj ili klasičnoj verziji, idealna je sve-u-jednom nosiljka za bebe od rođenja do vrtića. Pruža 4 položaja nošenja i dozvoljava brzu i laku promenu položaja deteta. Ova nosiljka se bez umetka može koristiti od rođenja i uvek osigurava da je dete u nosiljci postavljeno u prirodnom “M-položaju” nogu, sa raširenim kolenima, sa guzom u nivou ili ispod nivoa kolena i pravilno zakrivljenom kičmom u obliku slova C – dakle u ergonomskom položaju.

Nosiljka podržava dete, raste sa detetom i podešava se zavisno od veličine deteta i položaju nošenja. Dodatno postavljene naramenice, koje je moguće i ukrstiti, podesivi pojas za struk sa podrškom za lumbalni deo kičme, pružaju novi nivo udobnosti za roditelje, a sigurnosne kopče na naramenicama povećavaju sigurnost i smanjuju mogućnost pogrešne upotrebe.

ERGOBABY JE JEDINA DEČIJA NOSILjKA KOJU ĆETE IKADA TREBATI

Zbog svoje lake upotrebe Ergobaby je pogodan za nošenje po kući ili na kratke relacije, a zbog udobnosti dobar je izbor i za dalje šetnje ili planinarenja. Svaka se nosiljka po veličini lako namešta za decu različitog uzrasta i odrasle osobe različite visine. Lagano postavljanje Ergobaby nosiljki, olakšaće svakoj mami da vodi aktivan život, kao i da obavlja svakodnevne aktivnosti kod kuće, a idealna je i za vežbanje.

Ergonomski dizajn Ergobaby-a podržava prirodni položaj detetovih kukova i kičme. Stoga je Ergobaby OMNI 360 nosiljka, kao i sve ostale Ergobaby nosiljke (Original, Original 360 i Adapt) priznata kao „proizvod zdrav za dečije kukove” od strane Međunarodnog instituta za displaziju kukova. Obzirom na to da su Ergobaby nosiljke dizajnirane tako da budu ergonomske i udobne za osobu koja nosi bebu u nosiljci, sve su, uključujući novi Omni 360, priznate i kao „proizvod zdrav za kičmu roditelja” od strane organizacije Healthier Backs (AGR).  Ova nosiljka je ergonomska i za dete i za roditelje. Idealna je za brojne avanture koje ćete proživeti sa svojim detetom i to slobodnih ruku!

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp