Search
Close this search box.

Uspešno održan 24kitchen piknik u bašti: Prvi septembarski vikend u znaku dobre hrane, vina i muzike

Mnogobrojni ljubitelji prirode, ali i ukusne hrane, dobrog vina i muzike, okupili su se prvog septembarskog vikenda u Botaničkoj bašti “Jevremovac” kako bi uz manifestaciju “24Kitchen Piknik u bašti” napravili predah od dinamične svakodnevice.

Posle velikog uspeha letnjih manifestacija koje su održane u Botaničkoj bašti, kao što su festivali “Wine Garden” i “Jazz in the Garden” od istih producenata, Beograđani su imali priliku da uživaju u gastronomsko-muzičkom događaju i poslednjim danima leta u najlepšoj zelenoj oazi u centru grada. Posetiocima je na ruku išlo i lepo vreme, koje je usledilo posle dugotrajnog kišnog perioda, te su sunčevi zraci u Botaničku baštu doveli sve one željne dobrog provoda. A to je i ovog puta garantovala bogata ponuda izabranih proizvođača hrane i pića, uz muziku poznatih imena.

Piknik je bio prilika da u najlepšem parku u Beogradu posetioci uživaju u specijalitetima pripremljenim po receptima poznatih svetskih kuvara, poput Džejmija Olivera ili Gordona Remzija, kao i u specijalitetima italijanske i portugalske kuhinje. Pored toga, u organizaciji “24Kitchen” posetioci su mogli da učestvuju u radionicama poznatog majstora kulinarstva i osnivača škole kuvanja „Il Primo“ Slobodana Radete, kao i da uživo prate njegov podkast „Umami šegrt“. Pričalo se o različitim temama – od oštrenja noževa i estetike fine dining tanjira, preko recepta za najbolji tatar biftek, do toga kako se pravi prava napolitanska pica. Kao poslastica, za kraj je ostavljeno gostovanje Nine Babić, zvezde 24Kitchen emisije „Moja francuska pekarica“.

Posetioci su uživali i u sjajnom muzičkom programu – nastupali su Ljetno Kino Big Bend, The Quarantinos, Drvo Truo, kao i fado diva Tamara Jokić i kantautorka Jelena Petošević.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp