Search
Close this search box.

Vivaldianno uz domaće glumce!

Muzičko – scenski nastupi su poslednjih godina doživeli pravi procvat. Klasična dela protkana su nitima savremenog nastupa, a kvalitet čitavog koncepta je neverovatan. Utisak pod kojim ostanemo retko se zaboravlja i prepričava se mesecima.

Jedan od takvih nastupa je i Vivaldianno. Ovaj scenski spektakl, koji udiše savremenost i energiju delima Antonija Vivaldija, muzičkog genija baroknog perioda, posetiće i Beograd. Šou će se prikazati 11. novembra u Kombank areni povodom obeležavanja prve decenije njenog rada.

Vivaldianno odlikuju brojna svetla, zvučnici, video ekrani i eksplozija boja. Ovaj događaj je ekvivalentan sa koncertima najvećih zvezda muzičke scene, pa Vivaldianno nalikuje na rok spektakl sa specijalnim efektima, koji će vas definitivno prodrmati iznutra i vašim očima i ušima pružiti vanserijski ugođaj.

vivladianno013

Da nije u pitanju klasičan koncert već potpuni multimedijalni događaj, govori i postojanje radnje prikazane učešćem baletskih umetnika kao i naracijom koja je poverena našim istaknutim glumcima. Dramatičan život Antonija Vivaldija dočaraće Dragan Vujić Vujke, Milan Caci Mihailović, Jelena Gavrilović, Slaven Došlo, Dušica Novaković, Nikola Ranđelović, Dragana Kaucki, Duško Radović i Slobodan Tešić. Oni će posetiocima predstaviti priču o uspesima i padovima ovog italijanskog kompozitora.

Publika u Srbiji jedna je od prvih u Evropi koja će imati priliku da vidi ovaj događaj, koji po svojim audio-vizuelnim tehnologijama spada u rang vrhunskih multimedijalnih performansa.

viva_02

Pred vašim očima, na ogromnom platnu ispred, a i iza muzičara, smenjivaće se nestvarni vizuelni efekti, kao i slike rađene najmodernijom tehnikom. Jedinstveni trodimenzionalni doživljaj upotpuniće i sofisticirana scenska rasveta.

Scenu će ispuniti gudači i rok muzičari, koji legendarne Vivaldijeve kompozicije predstavljaju u modernom, dinamičnom aranžmanu. Među tim kompozicijama je i njegova najpoznatija, Četiri godišnja doba, koja je komponovana davne 1723. godine i podeljena je na četiri dela, od kojih svaki ispoljava sličnost sa datim godišnjim dobom. Iako je Vivaldiju samo violina bila na pameti kao glavni instrument za ovu kompoziciju, Četiri godišnja doba su postala simbol rok gitarista.

Doživite ove vanvremenske muzičke klasike u potpuno novom ruhu i probudite svoja čula!

Ovde možete pogledati kako Vivaldianno izgleda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp