Search
Close this search box.

10 razloga zašto ne želite da imate seks

Budimo realni – ponekad, ma koliko sveća upalili i koju god romantičnu muziku pustili, jednostavno niste razpoloženi za igrice u krevetu. I to je skroz u redu! Ispostavilo se da je potpuno normalno da nemamo konstantnu potrebu za seksom. Međutim, ukoliko ste primetili da su već prošle nedelje, a vi izbegavate seks sa partnerom, moguće je da su krivi neki od ovih “ubica” libida.

Nešto vam uvek odvraća pažnju

Konačno, imate sat vremena da se opustite i posvetite svom dragom. Međutim, umesto toga vi ste na telefonu, gledate Instagram i statuse na Fejsu. Spustite taj telefon i okrenite se ka partneru. Zašto činite da vam statusi, fotke ili tvitovi drugih budu bitniji od zadovoljstva vaše voljene osobe?

Vaš stan je u haosu

Ko bi rekao da morate biti čistunica kako biste mogli da radite “ono”. Ispostavilo se da su ljudi stimulisani čistoćom – čak i kada ne mogu da je održe. Ko želi da ima seks kada je pesak za mačke svuda po sobi, a na krevetu se vidi sve osim posteljine? Ne mora sve da se cakli, samo malo posredite i to će biti dovoljno.

Nedavno ste se ugojili 

Ukoliko se osećate neprijatno zbog svoje kilaže, to bi moglo malo više da vas optereti nego što mislite! Međutim, budite uvereni da koji kilogram viška nema nikakav uticaj na vašu sposobnost da osetite zadovoljstvo, a još manje na to da li ćete uspeti da zadovoljite partnera. Naravno da hoćete! Pružite sebi saosećanje koje biste pružili svom najboljem prijatelju. Budite sigurni da ono što vas čini posebnom za vašeg partnera svakako nije broj na vagi.

Ne vežbate dovoljno ili ne vežbate UOPŠTE!

Kada se osećate tromo ili van forme, poslednje što želite je da se skinete. Međutim, vežbanje pomaže u oslobađanju endorfina, hormona dobrog osećaja, koji istovremeno pojačava želju za seksom. Dakle, pokrenite se – dovoljno je bar 20-30 minuta dnevno da zablistate i pred ogledalom i u spavaćoj sobi!

Pod prevelikim ste stresom

Lako je upasti u svakodnevnu “mašinu”. Stres je neizbežan deo života, ali onog trenutka kada pustite da vas obuzme, direktno utičete na svoju želju za seksom. Seks je aktivnost tokom koje želite da iskusite ranjivost, slobodu i opuštanje, ali je teško da joj posvetite svoju punu pažnju kada ste napeti. Umanjite stres kroz vežbanje ili meditaciju i opustite se na sekund. Želja će se vratiti, uvereni smo.

Imate holivudska očekivanja

One scene seksa koje vidite u filmu – spontane, cepam-ti-majicu, radimo-to-u-kuhinji i ostalo – nisu uvek realne. Filmovi (i filmovi za odrasle kad smo već tu) su zabava, a ne edukativni “kako se to radi” videi. Ne poredite svoje trenutke iza zatvorenih vrata sa 50 nijansi sive. Fokusirajte se na ono neočekivano sa svojim partnerom – biti ranjiv, prepustiti se i biti spontan je ključno za dobar seks!

Previše ste se opustili

Super je što ste vaš partner i vi otvoreni jedno prema drugom o svemu: od najvećih strahova do priča iz WC-a. Međutim, ponekad nije dobro biti previše opušten. Seks može ubrzo postati retkost kada se po ceo dan izležavate u raspadnutim trenerkama. U suštini, sve je to super dok ne počnete da uzimate zdravo za gotovo činjenicu da je vaš partner ljudsko biće koje diše i ima potrebe. Drugim rečima, budite opušteni, ali ne dozvolite da se to ispreplete sa vašom željom za malo romanse.

Ima tenzije u vašoj vezi

Čak i da vas to što ostavlja odeću po podu nervira do krajnjih granica, probajte da ne dozvolite da se tenzija skuplja, jer ona je smrt seksa! Morate da se suočite sa konfliktima: izvinite se iskreno i naučite da komunicirate efikasnije. Čak iako razgovor deluje teško i rizično, biti otvoreniji može “podgrejati” akciju u spavaćoj sobi.

Depresivni ste 

Depresija vas lišava svake energije, uključujući i seksualni apetit. Ukoliko se zapravo lečite, antidepresivi još više dodaju svemu tome, jer nemaju baš pozitivan uticaj na libido. Rešite uzrok depresije, kroz terapiju i savetovanje i promenite stil života kako biste doživeli potpuni oporavak. Dajte sebi vremena koliko god vam je potrebno, jer jednom kada prođete kroz to, ponovo ćete uživati.

Deca – dovoljno je rečeno

Vaša predivna deca su možda plod vođenja ljubavi, ali mogu biti i uzrok njegovog nepostojanja. Mnoge žene se boje toga da ih deca ne čuju i odbijaju da imaju seks dok je dete bilo kojih godina kod kuće. Mame i tate imaju seks. Prestanite da kukate i bacite se u akciju!

Ovde pročitajte kako se seks menja tokom veze!

Ovde pročitajte šta se dešava vašem telu kada nemate seks!

A ovde proverite koji je idealan broj seksualnih partnera!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp