5 saveta za bolji užitak u spavaćoj sobi

Sex predstavlja dobar deo kvalitetne veze. On naravno ne znači sve, posebno ne na početku, kada vam je bitno da se između vas i partnera razviju poverenje i emocije. A kada se emocije i poverenje razviju, kvalitetan sexualni odnos dolazi kao kruna uživanja u vašoj ljubavi.

Intimni odnos uvek može biti za nijansu dublji i strastveniji, a ukoliko niste sigurni kako to da postignete, mi vam donosimo nekoliko korisnih saveta, uz koje  ćete prevazići nesigurnost i uživati u razmeni nežnosti sa svojim partnerom:

Naučite da volite sebe

Stručnjaci kažu da najbolji seks imaju  žene koje uživaju u sebi. Žene koje su samopouzdane i poznaju dobro svoje telo i u njemu uživaju nemaju nikakve barijere i potpuno su opuštene tokom sexa. Ukoliko ipak niste sigurni, radite na sebi, dovedite svoje telo do  vaše mere perfekcije, vežbajte i hranite se zdravo, a sebe naučite da prihvatate. Prevazilaženje nesigurnosti i sticanje samopouzdanja je dug proces, vrlo neophodan kako za vas, tako i za vašu vezu. A vaše zadovoljstvo sobom pokazaće određeni efekat i u spavaćoj sobi.

Pričajte o svom odnosu

Otvorena  komunikacija ključna je u odnosu dvoje ljudi, kako u emotivnom, tako i u sexualnom. Ukoliko želite da potpuno uživate u sexu sa svojim parterom, ni jedna vaša fantazija ili želja za njega ne sme ostati tajna. Isto tako i vi morate čuti sve što njega uzbuđuje. Ako znata kako da jedno drugom udovoljite, dobar sex će biti zagarantovan.

Obucite se

Naravno da će nago telo probuditi želju u partneru, ali podjednako efikasno delovaće na njega i kada ste obučeni, u sexy donji veš ili spavaćicu. I njemu i vama biće zanimljivo da postepeno otkriva deo po deo vašeg tela. Igrajte se, to nikada i nikako nije na odmet. Žena mora biti zavodljiva dama i u spavaćoj sobi.

Zašto je dobro imati (još) više seksa!?

Aktivirajte emocije

Mala emocionalna predigra apsolutni je okidač za strastveno vođenje ljubavi. Emocije su preduslov za dobar sex, kažu stručnjaci. Parovi koji imaju zdrav emotivni odnos i koji su povezani na dubljem nivou, nikada se ne žale na svoj sexualni  odnos.

Budite inovativni

S vremena na vreme uvedite neku inovaciju u svoju spavaću sobu. Ma koliko uživali u svom odnosu, ponekad jednostavno treba začiniti stvar, kako biste dali mašti na volju. Nova lokacija ili nova  poza, svakako će vam biti zanimljivije i probudiće adrenalin.

Intima je nešto na čemu je potrebno raditi podjednako kao na komunikaciji i poverenju. Upoznajte potpuno svog partnera, volite se i uživajte u razmeni nežnosti. Nekad je dodir dovoljan  da u vama pokrene bujicu strasti i želja. Vaše je da naučite upravo da tako dodirnete!

Foto: @junebugweddings

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp