Search
Close this search box.

5 stvari koje možete uraditi odmah kako biste preboleli bivšeg

Loše vam je posle raskida? Evo šta možete uraditi da stanete ponovo na noge!

Otputujte

Promena okruženja čini čuda za dušu, posebno ako donosi nove utiske, zabavu i ako ste tamo okruženi ljubavlju. Ne moraju to biti daleke destinacije. Vikend u Sarajevu sa društvom ili idilična šetnja Budimpeštom mogu vas preporoditi! Ako izaberete da idete sa nekim, pravila su jasna – nema priče o bivšem, osim ako baš nemate potrebu da neki teret smaknete sa srca. Drugim rečima: nema plakanja! Ako pak idete sami, imajte u vidu da odlazite kako biste se zalečili, ne da biste se zapetljali u negativne misli.

Radite nešto što volite

Uz pretpostavku da ste dosta vremena provodili sa bivšim, sada imate slobodno vreme. Iskoristite to vreme da radite nešto što volite. Gledanje filmova uz tonu slatkiša se ne računa, osim ako nije jednom nedeljno! Najpre biste mogli da se prijavite na neki kurs ili vikend radionice, potom da skuvate svoje omiljeno jelo ili probate da prvi put napravite vašu omiljenu tortu ili kolač. Uživajte u dobroj knjizi, posetite neku izložbu ili predavanje, a možete se i posvetiti hobiju za koji ranije niste imali vremena.

Preispitajte svoj život

Možda i nije najveselija stvar koju možete uraditi, ali jednom kada sagledate ono što zaista želite, zaboravićete na prošlost i prebacićete fokus na ono što Vas tek čeka. Dodajte tome toplu kupku ispunjenu mirišljavim solima i esencijalnim uljima, i za tren oka ćete uživati u kreiranju života koji volite. Ponekad, da bi ste kockice složile, moraju se prvo rasuti. Proceniti sopstveni život i živeti u skladu sa tim, zaista jeste je neopisivo iskustvo.

Provedite vreme sa porodicom i prijateljima

Kada raskinemo vezu sa nekim neretko shvatimo koliko smo zapravo zapostavili svoje prijatelje. Provoditi vreme sa njima posle raskida može biti oplemenjujuće i osnažujuće. Prijatelji su tu da ispune prazninu koju je Vaš bivši ostavio. Uz to, ponovo možete organizovati kvalitetan izlazak, koktel veče, SPA dan i sve ostalo što volite da radite sa svojim dragim ljudima. Isto tako, dešava se i da zapostavimo porodicu. U ovakvim situacijama često shvatimo koliko ih zapravo volimo. Provesti mirno nedeljno popodne sa bližnjima može imati terapeutsko dejstvo. I ono najvažnije, družite se sa decom. Ona su nepresušni izvor energije i smeha. Pogledajte samo kako se klinci raduju malim stvarima, na koje su odrasli zaboravili. Pevajte, igrajte se, maštajte. Sve je dozvoljeno!

Aktivirajte se i pazite na sebe

Emotivna rastrojenost često vodi ka ,,brzim rešenjima’’, kao što je sladoled. Sladoled definitivno ima svoje mesto u raskidu. Ko se ne oseća bolje nakon malo slatkiša (ili tone kokica) i dobrog filma? Ipak, bolja taktika za podizanje raspoloženja bi bila da vodite računa o svom telu. Vežbanje, recimo, podiže nivo endorfina i čini vas srećnijim. Jesti zdravo i unositi vitamine, uz svakodneve šetnje i neophodan san će održati Vaše raspoloženje izbalansiranim. Ako možete da se držite ovih jednostavnih trikova, u kratkom roku će Vam biti bolje. Dodajte tome zdrav socijalni život, radite ono što želite i volite i boljitak će biti na vidiku!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp