6 navika koje morate usvojiti, kako biste nakon dijete izbegli Yo-Yo efekat

Kada je gubljenje težine u pitanju, nije toliko teško izgubiti kilograme, kada se jednom disciplinujete. Mnogo je veća umetnost, zadržati željenu figuru i sprečiti yo-yo efekat. Sve dok tačno znate šta, kad i kako jedete, sve je uredu, ali šta onda, kada se vratite starim navikama?

Postoji nekoliko pravila, kojih se ljudi, koji su dostigli svoj cilj, kada je njihov izgled u pitanju, pridržavaju, bez izuzetka, kako bi sprečili povratak i gomilanje suvišnih kilograma.

Pazite šta jedete

Jednom, kada ste dostigli svoj cilj, to ne znači da treba da prestanete da pazite kakvu hranu unosite u svoj organizam. Naravno da ćete posle striktnog režima, želeti da udovoljite sebi, ali morate da vodite računa da vam to ne pređe u naviku, jer će u tom slučaju, stvar ponovo izmaći kontroli, a jedina osoba, koja će se naći u problemu ćete biti vi.

Ostanite aktivni

Svako od nas ima vremena za polučasovnu fizičku aktivnost, koja će se pozitivno odraziti na naše zdravlje. Morate naći način da telo zadržite aktivnim, pa i na pola sata dnevno, u suprotnom, metabolizam će se ulenjiti i sav vaš trud može postati uzaludan.

Ne zaboravite na hidrataciju

Dovoljna količina vode na dnevnom nivou, čini nas zdravima, sitima i punim energije. Ona je preduslov za dobro zdravlje, a uz to, treba je piti, kako biste zavarali glada, kada vam još nije vreme obroka.

Slušajte svoje telo dok jedete

Veoma je važno da svaki zalogaj pažljivo sažvaćete i jedete u miru, jer tako imate dovoljno vremena da vaš mozak primi signal, i stavi vam do znanja kada ste siti. Kada osetite sitost, stanite, bez obzira na to, šta vam ostaje u tanjiru. Kada jedete samo do zasićenja, vaše šanse da postanete, ili ostanete mršavi, neuporedivo su veće.

Jedite više na početku dana

Nemojte izostavljati doručak, to je najvažniji obrok koji jedete tokom dana. Za ručak obavezno jedite kuvano, a potrudite se da večerate do 21h. Sve posle toga, može negativno uticati na to, da vam se kilogrami neželjeno vrate.

Uradite detox s vremena na vreme

Detox je veoma važan korak u očuvanju našeg zdravlja, jer je zaista idealno da s vremena na vreme pročistite svoj krvotok od svih štetnih materija, koje se vremenom nagomilaju u njemu, zahvaljujući nekim starim, ne baš tako zdravim navikama.

Naravno, odaberite detox koji vama odgovara. Bilo da je reč o sveže ceđenim sokovima, kojima ćete započeti dan, ili nekim čajevima, bitno je samo da izbacite toxine kroz višak tečnosti, kako biste se osećale zdravije i pune energije.

Ukoliko vam je zaista stalo da zadržite izgled, u koji ste uložili toliko truda, pokušajte da se pridržavate ovih nekoliko zdravih navika, koje će vam u tome pomoći.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp