Search
Close this search box.

Koje boje kose su trend ovog proleća?

Kada se godišnja doba menjaju, promena nege kože i šminke je nešto što se učiniti mora, ali i promena boje kose je ideja o kojoj biste mogle da porazmislite dok temperature rastu. Kao i kada su sve druge bitne životne odluke u pitanju, okrećemo se poznatima i tražimo inspiraciju.

Naravno, Instagram i Pinterest imaju nadahnuća na pretek, pa smo pronašle nekoliko fotki koje će vam zasigurno pomoći da odaberete novu boju kose, uz gratis praktični savet. 🙂

Eksplozija boja

gigi-hadid-brown-lipstick

Pastelne boje su naročito pogodne za proleće. Interesantne, meke, a opet efektne nijanse dozvoliće vam da malo ,,odskočite“ od uobičajenog i isprobate nešto što nikad pre niste. Za one koji nisu za drastičnu promenu, probajte sa suptilnijom varijantom (pramenovi ili ombre), kao što je to uradila Điđi Hadid.

Medne nijanse

sjp

Ako želite da stvorite iluziju da ste bili na plaži, a zapravo ste praktično hibernirale prethodna tri meseca, preporučujemo pramenove u boji meda za sve one čija boja ide od boje kestena do boje moke. Uz dobro odrađen posao, garantujemo da će izgledati savršeno!

Tople plave nijanse

jen law

U slučaju da želite da posvetlite svoju boju, ali niste baš voljni da zakoračite u svet komplikovanog održavanja platinasto plave kose, predlažemo toplije, ,,kremastije“ nijanse. Ova boja će nesumnjivo svima zapasti za oko, s obzirom na to da osvežava svetlu kosu koja je bila lišena sunca cele zime.

Još više plava

platinum-blonde-hair-gwen-stefani

Svetlije nijanse plave postale su poprilično veliki trend, posebno na modnim pistama (a tu je naravno i Deneris iz Igre prestola). Za one koji imaju podlogu za ovu varijantu, svetlo plavi ,,baby blonde“ pramenovi su sjajni za nadolazeće lepo vreme.

Svetlo smeđe

caramel

Nijansa karamele je idealna za dame čija je kosa tamnija, a želele bi nešto svetlije, bez prevelikog oštećenja kose koje obično ide sa tim.

Svetlucavi bakar

BH-Sophie

Ako ste jedna od onih srećnica čija je kosa prirodno riđa, blagi bakarni pramenovi bi dodali novu dimenziju vašoj kosi. Naravno, i dame čija kosa nije prirodno u ovoj nijansi mogu isprobati ovu boju.

Topla čokolada

bella_hadid_8360_620x

Sve vreme pričamo o posvetljivanju, a zašto ne bismo uradile suprotno? Pobunite se i odlučite se za boju kestena ili čokolade. Tamna, intenzivna boja je vrlo osvežavajuća i elegantna, a da ne pričamo da će se definitvno mnogi okrenuti za vama ovog proleća!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp