Četiri pravila za nanošenje maskare po kojima živimo

Vi ste fanatik za maskaru, a i mi smo (zato se ovako dobro slažemo!). Ipak, dešava se često da nismo baš sigurne da naša trenutna situacija sa maskarom izvlači maksimum iz naših trepavica. Kako bismo se rešile sumnji, prenosimo savete koje su profesionalci podelili sa nama kada je u pitanju kupovina i nanošenje maskare. Nemojte izneveriti svoje trepavice!

  1. Kupite dve maskare odjednom

Stvari koje su bolje u slojevima: kolači, torte, pite, odevne kombinacije i vaše trepavice. Promenom različitih četkica postiže se efekat dugih trepavica. Prvo nanesite maskaru sa manjom četkicom koja će dopreti bliže korenu vaših trepavica, a potom nanesite maskaru sa većom četkicom da dodate volumen.

  1. Treba vam i rezervni planmascara

Šta ako rešite da ,,dremnete još malo“, a onda nemate vremena ni da stavite puder? Treba vam maskara koja će imati instant efekat. Zato bi bilo dobro da imate jednu superherojsku maskaru koja će vam pružiti upravo to.

  1. Potražite maskaru koja sadrži vitamine

Vi ste žena koja voli svoje trepavice i voli da ih istakne. Zato vam je maskara esencijalni kozmetički proizvod iako svo to trljanje i skidanje šminke nije baš prijatno i nije baš dobro za naše trepavice. Zato stručnjaci predlažu da uzimate one koje ,,ulepšavaju i jačaju“. Dakle, potražite maskare koje su obogaćene vitaminima poput biotina ili kolagena. Dve muve jednim udarcem!

  1. Menjajte maskare

Ok, osećamo pogled neodobravanja, ali stvarno, maskara ne bi trebalo da traje dugo koliko sezona Uvoda u anatomiju. Trebalo bi je menjati na svaka tri meseca. A evo i zašto: upravo toliko vremena je dovoljno, pre nego što počne da se suši i da ostavlja crne ostatke na vašim očima tokom dana. I šta god radili, nikada nemojte ići četkicom gore – dole pre nego što nanosite maskaru jer tako vazduh ulazi unutra i isušuje je.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp