Search
Close this search box.

Četiri znaka da je vašem telu potreban detoks

Reč ,,detoks“ je suptilno ušla u naš svakodnevni jezik. Pinterest je preplavljen člancima o tome kako možete kod kuće napraviti pića koja će vam pomoći da se otarasite toksina koji se skupljaju u našim telima. Ili čujemo prijatelje kako im je super prošla joga seansa i kako je to odlično za ,,detoks“ uma, duha i tela.

Možda zvuči previše jednostavno da bi bilo istinito, ali tačno je da je vrlo moguće da oslobodite telo od toksina i počnete da se osećate bolje. Najbolje u svemu tome je da se sve to može odigrati prirodnim putem. Nisu vam potrebne skupe operacije ili procedure. Naravno, ima metoda koje su poprilično na ceni, ali vama to zaista nije neophodno.

Sve što treba da uradite je da slušate svoje telo i budete otvoreni prema mogućnosti da koristite prirodne lekove koji će vam poći da ga izlečite. Kako biste znali da li vam je potreban detoks dovoljno je samo da pratite jednostavne znake.

  1. Fali vam energija

Ako i dalje spavate po 7-8 sati i još uvek se ne osećate odmorno, možda je vreme da uzmete detoks u obzir.

Evo zašto: toksini koji se formiraju u vašem organizmu iz izvora kao što je hrana koju jedemo ili vazduh koji dišemo mogu vas lišiti energije. Detoksom ćete dopustiti telu da izbaci te supstance i osećaćete se ,,lakšima“ i snažnijima. Ako se kupati u kafi ili energetskim pićima kako biste ostali budni, ne činite sebi uslugu ni malo.

Womans-feet-on-a-weight-loss-scale

  1. Ne možete da smršate

Ako ste naporno radili na tome da skinete kilograme, ali ne vidite rezultate, moguće je da je to zbog toksina u vašem telu. Hrana koju bi trebalo da jedete u tom slučaju uključuje svež spanać, šargarepu, krastavac, paradajz, avokado i čia seme.

U bokal vode stavite limun i krastavac – to će takođe pomoći vašem telu da izbaci toksine. Za vreme procesa izbacivanja štetnih materija iz vašeg tela, mršavićete, a vaše telo će povratiti svoj balans i efikasnost. Čak će i vaš stomak  biti ravniji jer detoks eliminiše nadutost!

  1. Imate problema sa kožom

Iznenada vam se pojavljuju osipi i bubuljice, što kod vas inače nije normalno. Možda vam je koža toliko suva jer problem dolazi iznutra.

Pijete li dovoljno vode? Da li možda preterujete sa alkoholom ili cigaretama? Možda radite u okruženju u kom udišete dosta toksina?

Ako je odgovor na neko od ovih pitanja da, probajte detoks bar na kratko da vidite da li će se simptomi ublažiti. Previše toksina u telu dovodi do problema sa kožom.

women-suffering-from-sleep-disorders

  1. Ne možete da zaspite

Kada vam je telo puno toksina, ono se bori da svoje prirodne funkicije obavlja efikasno. To može uticati na vaš san. Detoks će omogućiti vašem telu da bude više u skladu sa prirodom i da funkcioniše normalno, a to će pomoći i stvaranju normalnog ritma.

Šta je tačno detoks?

Proces detoksikacije omogućava telu da se oslobodi toksičnih supstanci kojima smo konstantno izloženi. Ovaj proces traje određeni vremenski period u kome konzumiramo prirodne, neprerađene namirnice, pijemo vodu i klonimo se štetnih supstanci.

Uobičajni toksini obuhvataju aditive iz hrane kao što su veštačke boje ili ukusi, solventi, benzen, pesticidi ili herbicidi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp