Search
Close this search box.

5 istina o emotivnim vezama, koje biste voleli da ste ranije spoznali

Verujemo da vam se mnogo puta dogodilo, da ste iz kraha svoje veze naučili neke lekcije, za koje ste u tom trenutku poželeli da ste ih mnogo ranije znali. Da smo neke stvari znali ranije, možda se ta veza ne bi završila krahom. Uteha je naravno, da se niko nije naučen rodio i da je svaki poraz lekcija, ali neke stvari bismo ipak želeli da naučimo na vreme.

Ukoliko želite da svoju vezu sačuvate, postoje neke činjenice koje morate znati  na vreme, kako bi vaš odnos išao uzlaznom putanjom. Ključ za uspešnu vezu krije se pre svega u tome da sa partnerom zasnujete iskren prijateljski odnos, koji ćete krunisati strašću.

Ljubav je vredna čekanja

Da bi vaša veza bila uspešna potrebno je da budete strpljivi, da se ona  utemelji u vaš odnos, da se zaljubite, da postanete spremni na kompromise jedno zbog drugog. Morate znati da na tako veliki korak niste i ne možete biti spremni u periodu zaljubljenosti, kada hormoni hrane vaš ego i bude leptiriće u stomaku. Kada ste još uvek u toj početnoj fazi veze,  morate biti strpljivi, kako biste uspeli da stišate  svoje potrebe i u istom rangu posmatrate osobu koju ste izabrali za partnera.

Za svaki odnos je neophodan trud

Za velike stvari u životu potrebni su rad i trud. Čak ni u emotivnom odnosu ništa vam neće doći samo od sebe, u odnosu dvoje ljudi, potrebno je dosta obostranog truda. Osnovna lekcija je da ni vezu ni partnera ne smete uzeti zdravo za gotovo.

Razgovor je osnova zdrave veze

Ukoliko sve vezano za vaše odnose pretpostavljate, ubrzo ćete prestati da  razumete jedno drugo. Kad god vam nešto nije jasno pitajte, jer je sve u dobroj komunikaciji. Iz kvalitetnog razgovora isplivaće rešenje za svaki problem, zato ne bežite od toga, već sedite i popričajte oči u oči. Iskrenost može samo pozitivno uticati na vašu ljubav. I zapamtite još jednu važnu stvar: Nikad ne započinjite raspravu bez dobrih argumenata!

Odvojite vreme samo za sebe

Za svaku vezu je zdravo, da oba  partnera imaju vreme za sebe. To je ključno da biste se uželeli jedno drugog, da biste odvojili neka od interesovanja i da biste uživali u sebi. Zato svoje vreme, nikada ne uskraćujte ni sebi, a ni partneru.

Oboje morate izneti svoja očekivanja

Da biste mogli da gradite svetlu budućnost, morate oboje jasno reći šta želite od svoje veze i odnosa. Ukoliko želite da uspete, da otpočnete zajednički život, potrebno je da usvojite očekivanja svog partnera, kao što bi trebalo da i on usvoji vaša.

Ne dopustite da vam se poraz desi tek tako, ukoliko se volite, oboje morate da se borite za svoju ljubav. Ukoliko olako odustanete od svoje ljubavi, znači da je niste bili vredni, jer je ona ono što vas pokreće!

Foto: @leticiamonteirofotografia

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp