Search
Close this search box.

Da li su igrice u vezi korisne?

Objektivno je jednostavnije voleti nešto poput pice ili sladoleda, nego drugo ljudsko biće. Mnogi od nas, logično, dođu do tog zaključka nakon neuspelog pokušaja da zavole.

U zavisnosti od nivoa i intenziteta srcobolje koju smo preživeli na skali bolnosti raskida, ova pica-ili-sladoled perspektiva može uticati na buduće odluke kada je zabavljanje u pitanju. Kada i ako se nađete na početku nove veze, teret prethodne može se nakupiti do te mere da se napravi jedan ogroman emotivni zid oko vas.

I šta vi uradite? Kulirate. Kanališete strah od povređivanja kroz suptilnu nezainteresovanost, koja je maltene nevidljiva neistreniranom oku. Kažete ,,Ok, to je u redu“ umesto ,,Ljuta sam na tebe i želim da idem kući“. Držite sebe na bezbednoj emotivnoj udaljenosti.

Sve je više nas koji naokolo hodaju sa emotivnim šlemom oko sebe. Međutim, kao što ste i sami mogli da pretpostavite, postoje loše strane toga da imate emotivnu dostupnost kaktusa.

Izgubićete se u toj ,,igri“

par

Ponašajući se prema tim izmišljenim dejting pravilima će vas pre dovesti do toga da se izgubite u sopstvenim igricama, nego do toga da zapravo ostvarite smislen i značajan kontakt sa nekim. Želja da ostanete ,,nedostupni“ ili ,,iznad“ sopstvenih osećanja može nadjačati poriv da upoznate drugu osobu. Šta god da je uzrok ovakvom ponašanju, jedno je sigurno – neće vas odvesti ka zdravoj vezi.

Postavićete zid

Otvaranje ka vezi zahteva okretanje ka ljudima ne baš omiljenoj emociji: ranjivosti. Međutim, ranjivost je mesto gde nastaju inovacije, kreativnost i promene. Bez nje ne možemo da se povežemo sa drugima, ne možemo da pustimo da nas neko istinski upozna. Izbegavanje ovoga kako biste oterali sve emotivne poteškoće može samo prouzrokovati veće lične izazove.

Nećete dobiti ono što želite

Možda najočiglednija mana igrarija je gorka istina da na kraju nećete dobiti ono što istinski želite od veze. Imajući u vidu da čitanje misli nije nešto u čemu smo mi smrtnici vični, izražavanje jednog željenog ishoda, a očekivanje drugog će vas gotovo sigurno ostaviti razočaranima. Izazivanje partnera da dešifruje vaše poruke sačinjene od jedne reči može ruinirati vašu komunikaciju, kao i vezu.

Propuštate nešto sjajno

Dok ste bili zauzeti kuliranjem poruka i pretvaranjem da vam nije stalo, možda ste propustili sjajnu vezu – romantičnu ili bilo kakvu drugu. Mi smo lično stava da se sve dešava s razlogom, zato nema ničeg lošeg u tome da budete otvoreni i za eventualna prijateljstva. Čak i sa ljudima koje upoznate preko dejting aplikacija. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp