Grad iz našeg komšiluka ostavio je Amerikance bez teksta

Mnogi od nas maštaju o odlasku na daleke destinacije, a još uvek nisu upoznali sve lepote regiona. U jednu od tih lepota spada i Bukurešt, glavni grad Rumunije, o kojem je pisala prestižna novina Vogue. Oni smatraju da je ovo grad koji se mora posetiti, a mi se slažemo!

entrance-store
butik Entrance

Postoji blago sakrivena prodavnica u zgradi nekadašnje štamparije u kojoj su utočište našle neke od najboljih modnih marki, kao što su Rick Owens ili Simone Rocha. Butik ,,Entrance” postao je obavezna destinacija za ,,andergraund luksuz” i pravi je primer kreativnosti i razvoja Bukurešta koji je tek poslednjih godina počeo da izlazi na površinu. Danas Bukurešt odiše pravom modernom, kosmopolitskom atmosferom. Poput ovog butika, postoji još lokacija koje morate posetiti kako biste upravo tu atmosferu osetili:

alt-shift

Alt Shift

Ovaj restoran nalazi se vrlo blizu Univerzitetskog trga. Ima odličan izbor italijanske hrane, recimo bruskete sa kozjim sirom i smokvama ili bilo koja od njihovih domaćih pasti. Ono što posetioce privlači je i sirov, industrijski dizajn i urbani ,,vajb”. Uz to, ispod restorana nalazi se klub koji je jedan od najboljih noćnih klubova u gradu!

origo

Origo Coffee

Jedini kafić u Bukreštu gde peku svoju kafu. Zamislite kako pijete savršeni espreso s mlekom, sedite za drvenim stolom i gledate ljude kako prolaze. Idealno! Uveče pak, ovo mesto postaje koktel bar.

Interbelic

Ovaj bar ima odlične koktele! Vrlo je popularan i nalazi se u Starom gradu, tako da odiše ,,vintidž” atmosferom.

palatul-parlamentului-01

Muzej savremene umetnosti

Ovaj muzej nalazi se u velelepnoj, istorijskoj Palati parlamenta. Njena jaka, stroga spoljašnjost – plod arhitekture u doba komunizma, pravi je kontrast onome što se događa unutra, a to su živahne, revolucionarne izložbe i kulturna dešavanja. Na poslednjem spratu nalazi se ogromna betonska terasa koja pruža neverovatan pogled na ceo Bukurešt.

Zato sledeći put kada tražite povoljne avionske karte za letove iz Bukurešta, setite se da odete barem dva dana ranije i uživate u čarima ovog divnog grada, koji je na samo nekoliko sati vožnje od vas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp