Ovo je idealan broj seksualnih partnera!

Dok je ljubav teško izmeriti činjenicama i brojkama, istraživanja pokazuju da su neke osobine privlačnije od drugih. Na primer, jedna studija je otkrila da su brinete braon očiju mnogo popularnije na dejting sajtovima, dok su druge govorile o tome kako je biti nastavnik idealna profesija.

S obzirom na to da smo fascinirani ovim površnim posmatranjima, prirodno je da bismo svi (pa i naučnici) voleli da se malo detaljnije upustimo u malo ličnije polje koje može usloviti privlačnost: seksualna istorija.

Nova studija objavljena u Žurnalu seksualnog istraživanja otkrila je da broj partnera sa kojima ste bili može biti posmatran kao izuzetno odbojan ili izuzetno privlačan faktor. Šta to znači? Prema rezultatima istraživanja, ljudi su više voljni da započnu vezu sa nekim ko je imao dva do tri seksualna partera – brojka gore ili dole i gubite privlačnost.

Interesantno je da su oni intervjuisani priznali da su imali mnogo više veza nego što to zahteva ,,idealni broj“. Žene u proseku imaju oko 6 prethodnih partnera, dok je kod muškaraca taj broj 8.

Ukoliko vam dva do tri partnera zvuči kao mali broj, vredi spomenuti da je studija sprovedena na studentima do 25 godina. Rezultati su u ravni sa drugim studijama koje su pokazale da promiskuitet i nedostatak seksualnog iskustva mogu biti podjednako odbojni.

Po rečima autora studije: ,,Poruka je ovde verovatno da ne spavate sa ljudima naokolo – ili, ako to činite, ne objavljujte to svetu.“

Šta vi mislite o ovome? Recite nam u komentarima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp