Search
Close this search box.

Izgradite intimu sa partnerom

Spuštanje garda u novoj vezi je neophodno da bi se išlo napred, ali je strašnije i od slučajnog lajkovanja slike na instagramu od pre 94 nedelje. Tek se upoznajete i definitivno vam je stalo do njega, ali kako napraviti sledeći korak?

Otvorite se i dozvolite sebi da budete ranjivi. Time će se vaša veza razvijati i izgradićete međusobno poverenje i čvrstu osnovu za budućnost. Kako početi? Pa, ako hoćete da izgradite intimu sa partnerom, postoji nekoliko tema za razgovor koje možete povesti i koje će vas zbližiti.

Ako uvidite da je i on spreman da podeli neke bitne stvari o sebi sa vama, dijalog možete početi na nekoliko načina. Ključ svega je ipak da ova pitanja provučete u razgovoru koji već vodite. U slučaju da pokrenete ove teme iznenada, možete uhvatiti partnera nespremnog, ali ako odradite to kako treba, videćete kako se sve više zbližavate.

  1. Kakva je tvoja porodica?

Standardno, ali vrlo bitno pitanje. Ako se vaš partner odluči da se otvori po pitanju porodice i šta mu ona znači, onda ste na dobrom putu da spoznate šta je njemu važno. Takođe, ako ima dobar odnos sa roditeljima, naročito sa majkom, to mnogo govori o tome kakva je osoba.

  1. Koji je tvoj najveći strah?

Zvuči kao kliše, ali dosta ćete se zbližiti ako jedno sa drugim podelite ono čega se najviše bojite. Teško je otvoriti se kada se radi o strahovima – zapravo, najranjiviji smo kad pričamo o njima – tako da pričati o ovome s partnerom je definitivno način za izgradnju poverenja i sigurnosti. Uz sve to, može pružiti novi način da podržavate jedno drugo.

  1. Reci mi nešto o svojoj prvoj ljubavi

Zavisi koliko je njemu, a i vama prijatno da pričate o ovome, ali ponekad je razgovor o prvim ozbiljnim vezama jako zanimljiv. Ne samo da će baciti svetlost na to ko je on bio u prošlosti, već možete i naučiti o tome kako to ima uticaja na njegovo trenutno ponašanje u vezi. Kako ga je ta prva veza promenila, i kako su se razvili od tada?

  1. Šta želiš od svoje budućnosti?

Svako ima ciljeve u životu. Možda mu je sledeći plan da putuje po Evropi, ili je klasičan tip koji želi da osnuje porodicu. Šta god da je u pitanju, ako znate šta vaš partner planira za narednih pet godina, imaćete naznake o tome šta im je važno i gde ste vi u celoj toj priči.

  1. Koja je najteža stvar koju si morao da uradiš?

Preformulišite pitanje kako želite ali suština bi trebalo da ostane ista. Pričati sa partnerom o izazovima sa kojima se suočavao u prošlosti može uticati na to da se otvori i podeli sa vama stvari koje ne deli ni sa kim drugim. Ovo je dobro kako biste saznali kakvi događaji su ga napravili osobom kakva jeste i kako se suočavaju sa teškim situacijama.

  1. Kada si izgubio nevinost?

Možda želite da se zbližite na više fizički način, pa ako je to slučaj, pokušajte da preusmerite razgovor u ovom pravcu. Osim što ćete se slatko nasmejati, to može otvoriti dijalog koji će povećati udobnost u spavaćoj sobi. Sa ove teme se lako može preći na ,,šta ti voliš?” ili ,,šta voliš da radiš za vreme seksa?” A kao što znate, seks je uvek bolji kada vam je oboma opušteno da pričate o njemu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp