#beautytalk: Kako da formirate beauty rutinu ako imate osetljivu kožu lica?

Čista i besprekorna koža definitivno je najveći beauty imperativ, koji je zaista teško dostići, a gotovo najveća borba čeka one sa osetljivom kožom lica.

Jedan od najvećih problema jeste neadekvatna rutina, odnosno potpuno pogrešan izbor skin care i beauty proizvoda, koji dodatno iritiraju već osetljivu kožu lica.

Kako biste konačno kreirale besprekornu beauty rutinu imamo nekoliko saveta za vas:

Bez parfema i veštačkih mirisa

Jedan od najčešćih uzroka iritacije kože, mogu biti parfemi i veštački mirisi, koji se nalaze u sastavu beauty proizvoda, a o kojima mi ni ne razmišljamo, kao o potencijalnom uzročniku. Što manje veštačkih sastojaka, to je osetljiva koža mirnija, zato prvo pročitajte sadržaj proizvoda, bez obzira na njegov miris!

Pročitajte: Za vašu kožu čini čuda – Novi skin care trend za koji vam treba svega 5 minuta!

Izbegavajte agresivne sastojke

Ako je vaša koža veoma osetljiva, zaboravite na tuđe preporuke i obavezno pročitajte sadržaj svakog proizvoda, koji će završiti na vašoj polici. Retinol, alkohol i alfa hidroksilna kiselina posebno su zabranjeni sastojci, kada je vaš tip kože u pitanju. Ukoliko znate još neke sastojke beauty proizvoda, koji su vam do sada izazvali iritaciju uvrstite ih na svoj spisak i tako sebi olakšajte potragu za savršenim proizvodima.

Izaberite puder na bazi silikona

Puder je jedan od beauty proizvoda koji nam je zaista neophodan, ali koji može dodatno iziritirati osetljivu kožu. Ako želite ujednačen ten, odaberite lagani puder, koji neće stvarati osećaj maske na vašem licu. U slučaju osetljive kože, preporučuju se puderi na bazi silikona, koji nisu agresivni i ne stvaraju neprijatan osećaj na vašoj koži.

Ne zaboravite na rok trajanja

Neretko nam se dogodi da potpuno zaboravimo da bacimo pogled na bočicu sa beauty proizvodom i obratimo pažnju na rok trajanja, što može biti posebno pogubno za one sa nešto osetljivijom kožom lica.

Koristite nežne pilinge

Piling je važan korak svake skin care rutine, jer uklanja mrtve ćelije i dubinski čisti nečistoće na koži lica. Međutim, pojedini pilinzi mogu biti prilično agresivni za osetljivu kožu. Zato je veoma važno da obratite pažnju na vašu kožu nakon pilinga, jer će vam isušena područja, crvenilo, ili svrab biti prvi znak da odabrani piling nije za vas. Vaš pravi izbor je piling sa blagim i nežnim česticama, koji će biti blag na vašoj osetljivoj koži.

Pročitajte: 4 anti age tajne mladolikih Francuskinja!

Manje je više!

Kada je osetljiva koža u pitanju, jednostavna rutina je sve što vam treba. Manje je u vašem slučaju uvek više, zato dobro odaberite proizvode za vašu beauty rutinu. Neka se ona bazira na što prirodnijim proizvodima, sa što manje veštačkih sastojaka i neka sadrži što manje koraka.

Morate biti obazrivi i nežni prema svojoj koži, kako biste pronašli način da je kontrolišete i vratite prirodni sjaj i zdrav izgled, jer je zdrava koža preduslov za lepu i sigurnu ženu, što vi svakako jeste!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp