Search
Close this search box.

Kako da kreirate stil i garderober koji vas doslovno opisuju?

Postali smo pravi potrošači, kupoholičari, ovisnici od šopinga, a garderoberi su nam puni nikad, ili jednom obučenih krpica. Kako bismo konačno sredile sav taj nered i uštedele malo novca, energije i vremena, odlučile smo da vidimo šta to minimalizam može da nam ponudi, kada su moda i stil u pitanju.

Minimalizam pre svega olakšava donošenje odluka, a samim tim čini da uvek znamo odgovor na ono čuveno, žensko pitanje: Šta danas da obučem?

Ovaj način, ne samo odevanja, već i razmišljanja, pomoći će vam da izgradite svoj stil preuredite svoj garderober, date svojim outfitima malo svežine i pojednostavite komplikovane modne odluke.

Naš stil usko je povezan sa našim mislima i iskustvima i predstavlja određenu vrstu odraza naše ličnosti, pa se sa određenim životnim promenama dešava da pojedini odevni komadi prestaju da budu naš izbor i ne osećamo se slobodno da ih nosimo. Kada prvi put osetite takve emocije prema nekom odevnom komadu, vreme je da on napusti vaš garderober.

Pravo samopouzdanje dolazi u trenutku kada znate da svoj stil prilagodite svom životnom stilu. Da biste u tome uspeli, pustite minimalizam da radi za vas.

Da biste izgradili svoj stil, neophodno je da napravite pravu modnu bazu u svom garderoberu. To znači da ćete posedovati klasične modne komade, koji nikada ne izlaze iz mode i koji jedan sa drugim, bez obzira na trendove, rade sjajan posao za vas, odnosno obezbeđuju vam bar 3 različita outfita, koja uvek možete odabrati za situaciju u kojoj se dvoumite – igrajte na sigurno.

Modnu bazu pravite tako što dobro promišljate o svom životnom stilu i o reprezentativnim modnim komadima, koji bi mogli da budu vaš izbor za svaku priliku. Kada napravite spisak takvih komada, ulažite pametno u kvalitetne komade i prilagodite sebi i kroj i valer boja, jer vaš garderober treba da predstavlja neku vrstu legitimacije.

Kada ste jednom napravili plan za svoju modnu bazu, pregledajte svoj garderober i zadržite samo one komade koji se uklapaju u vašu modnu viziju. To je prvi korak u oslobađanju od nepotrebnog. Uz to, kada vidite šta sve posedujete, tačno ćete znati koji su sledeći komadi u koje želite da uložite i više nećete biti u prilici da kupujete odeću koja vam apsolutno nije potrebna.

Imajte na umu da je veoma važno da pri kreiranju svog minimalističkog garderobera na spisak stavite stvari za svaku priliku, kako biste imali adekvatnu ponudu za vaše casual, poslovne, ali i outfite za veoma posebne prilike.

Kada jednom kreirate ovu vrstu navike, prilagodite joj svoj stil, kao i svoju odeću, vi ćete pred sobom imati garderober koji vas doslovno opisuje i nudi vam opcije za svaku situaciju u kojoj se nađete. Upravo takav garderober krasi ženu od stila!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp