Search
Close this search box.

Kako preživeti spavanje udvoje

Vas dvoje se uvek predivno slažete… dok ne dođe vreme za spavanje. Vi imate lak san i čujete i najmanji zvuk, njega ne mogu topovi da probude. Vi se sklupčate u malu lopticu na svojoj strani kreveta, on širi svoje gigantske ekstremitete kao morska zvezda. Bilo je slatko na početku, sad vas već iscrpljuje.

Međutim, tu smo mi da vam damo savete kako da prebrodite sve probleme koji dolaze sa deljenjem postelje.

Temperatura

sleep

Vi volite polarne temperature kako biste mogli da se ušuškate ispod 4 ćebeta, a on voli tropskih 30 kako bi mogao da spava bez majice i sa jednom otkrivenom nogom. Napravite kompromis i kada dođu zimski dani, postavite termostat negde između. Recimo, 20 stepeni, što je i preporučeno za dobar san!

Hrkanje

Čepići za uši su super, ali nekad mogu biti baš neudobni… ili ispadnu tokom noći. Zvučaće suludo, ali uokvirite glavu jastucima. Izoluju zvuk, a i mnooogo je udobno!

Vreme za spavanje

Vi ste noćna ptica, a on se komira u 22h svake večeri. U slučaju da imate opciju, pređite u drugu sobu dok vam se ne prispava ili uzmite slušalice kako ne biste omeli uspavanu lepoticu pored vas. 😉

Svetlo

Isključivo možete zaspati kada su uslovi kao u pećini, dok on nije baš prerastao noćno svetlo. Kupite sebi jednu od onih predivnih svilenih maski za spavanje ili mu uzmite sijalicu sa manjom voltažom u toploj žutoj boji.

Blizina

spavanje

On voli da vas privije uz sebe dok spava, a vi ležite budni jer vas njegova ruka blokira da dođete do svog prelepog jastuka. Umesto što ugrožavate svoj san, šćućurite se uz njega pet minuta pre nego što se okrenete na svoje strane kreveta. Setite se one epizode ,,Prijatelja“ kada Ros uči Čendlera tehnici zvanoj ,,hug and roll“.

Kradljivac pokrivača

Ljudi, ovo je bar lako: uzmite sopstveni prekrivač.

Nemirni spavač

OK, svi mi menjamo pozicije dok spavamo, ali neki ljudi baš preteruju, pa šutiraju, mlate rukama i okreću se na svakih 6 minuta. Ovde takođe pomažu posebni pokrivači!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp