Search
Close this search box.

Kako pričati o seksu

Mislimo da je poprilično jasno da ćete srećan i zdrav seksualni život imati ukoliko razgovarate o seksu što više možete. Zaobilaziti tu temu naprosto nema poente.

Međutim, za neke od nas priča o seksu može biti čudna, ako ne i zastrašujuća. Iako ste sa partnerom jako dugo, dešava se da se mučite da formulišete ono što biste rekli. Nema lošeg tajminga za priču o ovome, a i svi znamo da je komunikacija u vezi nešto što bismo svi morali da savladamo. Pritom, zamislite samo koliko pozitivnog efekta će sve to imati na vaš seksualni život.

Bilo da se stresete na pomisao o priči o seksu ili ne, evo kako da komunicirate bolje na ovu temu:

Pričajte o seksu – za vreme seksa

Istraživanja pokazuju da priča o seksu za vreme seksa može biti neverovatno korisna. Pokazuje da ste otvoreni, a i pruža veće seksualno zadovoljstvo… ko to ne bi želeo?

Pričajte o seksu kada nemate seks

Možda porodična večera nije baš pravo vreme za to, ali ovi razgovori ne bi trebalo da se obavljaju samo u spavaćoj sobi. Možda bi bilo malo iznenađujuće da spomenete koliko je vaš partner bio dobar pre neku noć dok gledate seriju, ali znate kako kažu – nema boljeg trenutka od sadašnjosti!

Imajte pozitivan pristup

sex

U nekom trenutku ćete doživeti nešto što vam se baš i ne dopada i to ćete morati da saopštite vašem dragom. S obzirom na to da ne želite da povredite njegova osećanja, može biti malo delikatno to spomenuti, ali sve je stvar pristupa. Počnite od komplimenta vezanog za nešto u čemu je stvarno dobar, a onda predložite to nešto što bi vas još više zadovoljilo. Komplimenti pre kritike su uvek dobro rešenje.

Pokažite mu članak koji ste pročitali

Članci o seksu, naročito u formi studija su sjajan način da započnete razgovor o tome. Ne samo da ćete se edukovati, već će vam biti i ugodnije, jer pričate o seksu na način koji je malo više opšti.

Budite otvorenog uma

Čak i da već mislite da su vam vidici dovoljno prošireni, verovatno ima tu još malo mesta za otvaranje po pitanju seksa. Ako želite da pričate o tome najbolje moguće, morate biti voljni da sagledate stvari i iz ugla vašeg partnera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp