Search
Close this search box.

Kako do savršenih ,,zamagljenih očiju”

Kao i mala crna haljina, tako su i zamagljene oči vanvremenski seksi. Čini se da ga svaka žena želi, ali uglavnom misle i osećaju da je uspešna primena ovog izgleda izvan njihovih mogućnosti. Međutim, drage dame, nemojte se obeshrabriti! To se može savladati jer su zamagljene oči jedna od najsvestranijih makeup tehnika i prvi koraci često deluju ekstremno. Ovih nekoliko koraka koje ću vam predočiti će vam pomoći da dobijete željeni izgled.

,,Zamagljene oči” su veoma seksi ne samo kada se šminkate klasičnom crnom bojom već i drugim nijansama, kao što su tamnoplava, siva ili smeđa. Ne postoji stadardni smokey eye – može biti dramatičan ili nežan onoliko koliko vi sami želite.

Evo jednog od  načina i saveta kako ćete najlakše postići ovaj efekat:

Krejon – počevši od spoljašnjeg ugla oka, mekim crnim krejonom pokrijte čitav pokretni deo kapka. Najviša tačka bojenja treba da bude tačno iznad zenice.

Za ,,zamagljene oči” važno je da boja okružuje čitavo oko. Nanesite sasvim malo krejona ispod linije donjih trepavica. Nakon toga uzmite četkicu za blendiranje (mac217, sigma e25, artdeco blending brush) i blago razmažite krejon. Bitno je da sve ivice budu dobro izblendirane.

unnamed (6)

Boju krejona dopunite senkom (senka treba da je u boji krejona) nanoseći je tamo gde ste prethodno naneli krejon. Zatim čistom četkicom razmažite ivice senke kako na kapku tako i ispod linije donjih trepavica.

Nanošenje krejona na unutrašnju ivicu oka daje očima dramatičan izgled. Oivičite i unutrašnji ugao oka, jer to dodatno ističe beonjače.

Uvijačem oblikujte trepavice pre nanošenja maskare. Nanesite nekoliko slojeva pri korenu trepavica, a zatim namažite i vrhove.

Moj savet je da prvo našminkate oči pa zatim nanesete ten jer u tom slučaju mozete izbrisati ostatke senke koji se rasprše po licu i ispod očiju.

Ovakav smokey eye često kombinujem sa nude usnama kako bi oči imale pun efekat.

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp