Search
Close this search box.

11 komplimenata koje muškarci potajno žele da čuju

Nedavno sam istraživala po internetu i naišla na temu koju su otvorili upravo momci. Naime, od njih se tražilo da navedu vrste komplimenata koje najviše vole. Dok su neki odgovori bili i više nego očigledni (khm, znate na šta mislim), nekoliko njih me je poprilično iznenadilo – i to jako prijatno!

Opšti konsenzus je bio da je svaki kompliment dobar, dokle god je iskren, ali evo šta su rekli da im je posebno drago da čuju:

 1. Odeća. Ponekad se muškarci podjednako trude oko svog izgleda kao i žene. Nekad čak i više. Zato jako cene kada to i primetimo. Ako vaš dragi izgleda posebno ,,stajliš“ ovih dana, uputite mu neki kompliment i ulepšajte mu dan.
 2. Telo. Primetila sam da su mnogi muškarci komentarisali kako apsolutno obožavaju da čuju kompliment na račun svog tela, naročito ako su i vežbali u poslednje vreme. Naravno, pojam ,,seksi“ podrazumeva različite oblike i veličine, u zavisnosti od ukusa, pa ako mislite da vaš partner izgleda još bolje u poslednje vreme, stavite mu to do znanja.
 3. Da se uz njega osećate sigurno. Ovo je ubedljivo nešto najlepše što sam pročitala. Veliki broj njih se složio da im je jako prijatno kada znaju da devojci pružaju osećaj sigurnosti.
 4. Miris. Ima li šta bolje nego kad neko prođe pored vas i zamiriše rajski? Teško. Tako da to definitivno zahteva kompliment.
 5. Šta god ga čini interesantnim. Svi mi želimo da nam se stavi do znanja da nismo bezlični. Mnogi muškarci (a i žene, naravno) imaju potajnu bojazan da su zapravo ekstremno dosadni. Malo podrške zato nije na odmet.
 6. Mozak. Vrlo je očigledno da niko od nas ne želi da neko bude sa nama samo zato što smo ,,prijatne spoljašnjosti“. Stavite svom muškarcu do znanja da je pametnica kad god ste u prilici.
 7. Koliko je jak. Ovo je mooožda malo primitivno (ali samo malo), međutim izglasano je za jedan od najlaskavijih komplimenata koji muškarac može dobiti.
 8. Koliko dobro vozi. Realno, gledati nekog kako vozi i menja brzine je seksi, bez obzira na pol. Međutim, mnogi momci su rekli da su se jako prijatno osetili kada su im devojke rekle da su oni najbolji vozači koje znaju.
 9. Koliko je pouzdan. Njima zapravo mnogo znači kada žene smatraju da mogu da računaju na njih. Dakle, razglasite svoju ljubav i poverenje!
 10. Smisao za humor. Ako mislite da je vaš dragi duhovit ili vispren, verujte mi, želeće to da čuje. 🙂
 11. Lice. Bilo da su u pitanju lepe oči ili predivan osmeh, komplimenti vezani za konkretne karakteristike su pun pogodak!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp