Visoke letnje temperature i šminka

Visoke letnje temperature su nemilosrdne kada se radi o šminki. Bez obzira da li je u pitanju odlazak na posao po vrelom letnjem suncu ili opuštanje u bašti kafića, nije nimalo prijatno kada šminka počne da se „topi i klizi“ niz lice. Međutim, evo nekoliko saveta za sve dame koje ne mogu da je se odreknu ni tokom najvrelijih meseci.

Pre nanošenja šminke obavezno nanesite kremu za lice, ali pazite da ne koristite teške, masne kreme. Što je krema masnija, to ćete se više znojiti. Zbog toga koristite lagane hidratantne kreme. Kada nanosite puder , razmišljajte o njemu kao o laku za nokte – bolje je naneti nekoliko tanjih slojeva, nego jedan debeli. Lice će izgledati mnogo urednije i postojanije.

Koristite bazu za šminku – prajmer. Uvek ga nanesite pre pudera, jer će upravo on pomoći da se puder zadrži na licu. Prajmer, zajedno sa hidratantnom kremom, je jako bitan ako nanosite vodootpornu šminku , jer ona može isušiti lice.

Nanesite bazu za šminku i na kapke i ne dozvolite da vaša omiljena senka nestane sa očiju tokom vrelih dana.

Koristite vodootpornu maskaru i ajlajner, jer vodootporna šminka za oči pravi veoma veliku razliku tokom toplih dana.

Sjaj za usne je definitivno najbolja varijanta za leto. Lako se nanosi, a najbolje je koristiti formule koje imaju zaštitni faktor.

Kao završni korak bolje je da se odlučite za puder u kamenu, nego za onaj u prahu, jer često se desi da praha stavimo previše pa lice izgleda brašnjavo i teško. 😊

Kontrolišite svoje lice i pratite kako se odvija situacija, odnosno da li je šminka počela da se razliva. Ako ste sve uradile kako treba, potrebne korekcije će biti minimalne.

IMG_7640-683x1024

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp