Zašto volimo malu belu haljinu

Hajde da se za početak svi složimo koliko je mala crna haljina ključni odevni predmet u našem garderoberu. Zar nije? Kada nađemo idealnu crnu haljinu za nas, to je nekako kao da smo našli ,,onog pravog“. Potraga za njom može trajati mesecima, čak i godinama, ali kada zapravo nađete onu koja vam odgovara, nikad je ne puštate. Istini za volju, ja moju još uvek nisam našla, ali iz sezone u sezonu, ja ne gubim nadu!

Danas crna haljina, međutim, nije tema. Pričaćemo o njenoj manje poznatoj (a podjednako divnoj), mlađoj sestri – maloj beloj haljini, bez koje vaš orman naprosto neće biti potpun.

Mala bela haljina je ekvivalent male crne haljine kada je vreme lepše. Nosimo je leti, a volimo je i u jesen, s obzirom na to da smo odavno odbacili ono besmisleno pravilo da se posle avgusta ne nosi belo. Postoji mnogo varijacija: klasična pamučna, čipkana, duža ili kraća. Koju god da odaberete, imamo savete kako da je iznesete na najbolji mogući način!

Jedna haljina, bezbroj kombinacija:

Igrajte se sa slojevima: Obucite rolku ispod haljine bez rukava, kako biste dodali na toplini. Možete i vezati teksas košulju oko struka da još malo ,,zabiberite“ stajling.

Belo na belo: Nosite svoju belu haljinu sa šik belim blejzerom ili belim kaputom za ultra ispolirani, kompletno beli izgled.

Opušten stil: Bele haljine izgledaju podjednako sjajno sa patikama i baletankama. Obucite ispod ili preko ležernu pamučnu bluz i upotpunite kombinaciju sa omiljenim kačketom.

army-white-sartorialist

Eksperimentišite: Ukombinujte haljinu sa nekim odvažnim odevnim predmetom, poput kožne jakne ili upečatljivih štikli.

Doza boje: Odlučite se za tašnu ili cipele u neon bojama, da vam kombinacija bude ,,veselija“.

Malo crnog nije na odmet: Kombinacija crno – belo nikad neće izaći iz mode.  Crni blejzer ili dugi crni džemper su nepogrešiv izbor za kombinovanje!

Za kišne dane: Oblaci vam smetaju? Obujte vaše omiljene motorke i obucite voljeni mantil! Kiša nikad nije bila toliko u trendu.

Prsluk je spas: Prsluk je još jedan dobar način da upotpunite vaš opušteni stajling. Naročito volimo teksas, kožne i vojničke prsluke – jednostavno se perfektno kombinuju uz odgovarajuću belu haljinu.

Izmešajte printove: Imate belu haljinu sa printom? Ne bojte se da je ukombinujete sa vašim omiljenim prugastim ili cvetnim aksesoarima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp