Search
Close this search box.

Mantre po kojima žive uspešne žene

Jeste li već nekad doživele moć pozitivnog bodrenja same sebe? Jednostavan čin izricanja značajne reči ili ubedljive fraze – čak i poezije, može povećati samopouzdanje i ojačati vaš duh.

Ovaj trik za sreću je tajna uspeha mnogih žena koje nas inspirišu. Zašto? Kada se kaže naglas ili u sebi, naizgled prosta rečenica može stimulisati osećaj blaženstva, zameniti osećaj prezira saosećanjem i naoružati nas snagom da prebrodimo najteže životne trenutke.

Pogledajte koje su omiljene mantre ovih neverovatnih žena:

Viktorija Bekam

viktorija b

Prelazak od poznate pop zvezde do uticajne modne dizajnerke nije nimalo jednostavan, ali Viktorija se usprotivila svim kritikama kada se ponovo ostvarila tako što je pokrenula sopstvenu modnu liniju. Bekamova je 2014. godine proglašena za najuspešniju preduzetnicu u Velikoj Britaniji i postigla promet od oko 50 miliona evra u prodaji. U isto vreme je supruga i majka četvoro dece. Kako joj uspeva? Pa, ova mala mantra možda ima veze sa tim: ,,Znam šta želim.“ Viktorija ponavlja sebi ovu rečenicu više puta dnevno.

Riz Viterspun

riz vit

Svi mi znamo ovu glumicu iz filma Pravna plavuša, ali malo kome je poznato da ova žena u isto vreme vrlo uspešno vodi svoju produkcijsku kuću i modni brend. Ova mama troje dece je pravi profesionalac kada su u pitanju pozitivne misli i potpuno odbacuje brige o tome da li je dovoljno dobra: ,,Sve stvari o kojima brineš nisu bitne. Bićeš dobro. I više nego dobro! Provedi manje vremena u ponižavanju sebe i u brizi. Ti si sjajna i kroz život ćeš sretati divne ljude koji će ti pomoći i koji će te voleti.

Troian Belisario

troian

Troian Belisario i svetla reflektora nisu stranci. Prvi put se pojavila na malim ekranima kada je imala tri godine, ali ono što ju je vinulo u zvezde je uloga Spenser u popularnoj TV seriji Slatke male lažljivice. Ona smatra da svi mi nalazimo ,,prijatnost u neprijatnom“ – volimo da dramimo i da budemo negativni jer smo na to navikli. Mnogo je strašnije da zapravo ustanemo i kažemo sebi: Okej, volela bih da promenim ovu situaciju, po mogućstvu na bolje. ,,Ako želite nešto, radite na tome. Nemojte čekati da vam padne s neba, jer je vrlo verovatno da neće.

Kejt Vinslet

kejt vinslet

Ova neverovatna glumica je uvek bila otvorena kada je u pitanju njena lična borba sa izgledom. Njena osvežavajuća iskrenost je ujedinila žene širom sveta, jer je pokazala da se, uprkos slavi, bogatstvu i karijeri krunisanoj Oskarom i ona, kao i svi mi, bori sa nesigurnostima. Dok je odrastala, u nedostatku podrške, konstantno je kritikovala sebe i svoj izgled. Taj se začarani krug prekinuo jednostavnom inspirativnom mantrom koju izgovara zajedno sa svojom ćerkom: ,,Toliko smo srećne što imamo ovakvu građu. Srećne smo jer imamo obline. Srećne smo jer imamo dobre zadnjice!“ Možda deluje šaljivo, ali definitivno ima efekta.

Ivanka Tramp

ivanka t

Ivanka Tramp je pravi primer moderne mame i preduzetnice. Majka troje dece je izvršni direktor Tramp organizacije, osnivač i generalni direktor modnog brenda Ivanka Trump i pokretačka sila iza organizacije Women Who Work (Žene koje rade). Međutim, za ovu damu, uspeh je mnogo više od napornog rada. Sve se svodi na ljubav i na to da pronađemo ono što pokreće naše strasti. Kada se to desi, onda će vam dobro doći Ivankina mantra: ,,Ako ste zadovoljni, to verovatno nije dovoljno dobro. Morate voleti nešto da biste u to uložili svoje vreme i da biste obratili pažnju na detalje.“ Zapamtili smo!

Imate li vi životni moto? Podelite ga sa nama u komentarima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp