Najatraktivnije destinacije za solo putovanja!

Napolju 30 u plusu, uz to je utorak i verovatno ste zaglavljeni među gomilom obaveza na radnom mestu,a u trenucima kada vam misli pobegnu, vi se nalazite negde daleko odatle na godišnjem odmoru, u sasvim nepoznatoj zemlji i u potrazi za novom avanturom.

Najpoznatiji svetski travel magazini potvrdili su da je statistika drastično porasla kada su samostalna ženska putovanja u pitanju, pa smo danas odlučili da vam damo zeleno svetlo za beg od realnosti i za vas izdvojili najatraktivnije svetske destinacije za solo putovanja!

Island

Island važi za najsigurniju zemlju, pa je prvi na našoj listi za solo putovanja, a njegovi neverovatni pejzaži i geografska čudesa mame na svakodnevno istraživanje. S obzirom na lepote koje nudi, ni jednog trenutka nećete imati vremena da se osetite usamljeno. Ako ste ljubitelji adrenalina, oprobajte se u ronjenju između dve tektonske ploče ili planinskom jahanju konja.

Novi Zeland

Divljina i netaknuta priroda su nešto što vas jednostavno mami da je posetite. Turistički autobusi namenjeni za obilazak ostrva navešće vas da upoznate nove ljude, razmenite iskustva i shvatite kulture koje su drugačije od vaše. Kada je njihova kultura u pitanju, veoma poštuju žene, što će vaše solo putovanje učiniti dosta sigurnijim.

Irska

Poznate po ljubaznim meštanima i živoj pub kulturi, idealan je izbor ako želite da istražite staru kulturu, istoriju, neverovatnu prirodu, ali i da se malo zabavite. Još jedna prednost je neverovatno pristupačni smeštaj u hostelima.

Portugal

Neverovatno atraktivna arhitektura i plaže sa belim peskom učinile su Portugal omiljenim mestom Instagrama. Portugal ima mnogo toga da vam ponudi, obilje kulture, ukusnu hranu i izvrsno vino.

Finska

Iako je na skupljoj strani putovanja, Finska vam nudi lepotu mnogih nacionalnih parkova i uzbudljivo skijanje u Laponiji. Finci su veoma gostoljubivi, a Finska trenutno važi za najsrećniju zemlju na svetu, pa je idealno mesto, ako želite da se oslobodite od stresa.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp