Search
Close this search box.

Najčešće zablude o seksu koje morate da znate

Mnogo toga smo prošli zajedno. Od idealnog partnera do singl života. Prijatelji smo, zar ne? Zato nam je u potpunosti u redu da još malo razgovaramo o seksu – naročito o ovim zabludama u koje možda verujete, a definitivno ne bi trebalo. Čitajte dalje!

Veličina cipela vam može reći… štošta

Žao nam je, dame i gospodo, ali nikako ne možete proceniti… njega, a da ga pre toga zapravo ne vidite. Studije su pokazale da nema korelacije između veličine cipela i veličine njegove ,,muškosti“. Isto važi i za veličinu ušiju, šake i ostalih delova njegovog tela.

Veće je bolje

Kad smo već kod toga, korelacija između veličine i zadovoljstva je umnogome preterana. Ovo zaista zavisi od ličnih preferencija i glavna stvar je kompatibilnost.

Muškarci misle o seksu svakih sedam sekundi

Na opštu radost i veselje, ovo je veoma netačno. Ukoliko bi muškarci zaista mislili o seksu svakih sedam sekundi, to bi značilo 8000 puta dnevno. Zapravo, prema istraživanju instituta Kinsey, 54% muškaraca je izjavilo da o seksu misli nekoliko puta dnevno, a 43% nekoliko puta godišnje.

Žene su prirodno manje zainteresovane za seks

parrr

Iako žene možda ređe razmišljaju o seksu (gorespomenuto istraživanje je pokazalo da 19% žena misli na seks nekoliko puta dnevno, a 63% nekoliko puta nedeljno), to ne znači da ga one manje žele. Ispostavilo se da 53% žena nema onoliko seksa koliko bi želele da imaju.

Ostrige će vas ,,ubaciti u raspoloženje“

Pre nego što krenete da razdvajate školjke i da vadite čokolade i ljute papričice, morate znati da ne postoji istina iza afrodizijačkih moći hrane. Ostrige su sačinjene od elemenata (vode, proteina, ugljenih hidrata, masti…) koji nemaju moć da hemijski stimulišu seksualni nagon. Placebo efektu doprinosi sam čin konzumiranja hrane koji može biti seksualan, ali sama hrana vam neće mnogo pomoći.

Seks je dobra vežba

Naravno, sagorećete neku kaloriju, ali nemojte odlazak u teretanu menjati seksom. 30 minuta seksa može sagoreti od 85 do 150 kalorija, ali to je samo ukoliko ste u potpunosti aerobno angažovani 30 minuta. Izvinite. 🙁

Muškarci doživljavaju vrhunac pre žena

Ideja ,,seksualnog vrhunca“ je veoma nezavisna od pola. Tokom života, muškarci i žene dožive ,,uspone i padove“ tamo gde ulogu igra požuda, odnosno strast.

Seks je bolji kada smo mlađi

Ne nužno. Seks u dvadesetim može biti ,,žustriji“ ili ,,aktivniji“, ali ne postoji dokaz da je superiorniji. Zapravo, mnogi muškarci i žene su izjavili da su imali bolja iskustva u kasnijim dekadama. Jupi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp