Search
Close this search box.

Najlepše pijace širom sveta

Želite da pronađete samo srce grada? U tom slučaju je najčešće pun pogodak da odete do obližnje pijace, kako biste iskusili kako meštani kupuju, kako se okupljaju i provode svoje dane. Imaćete mali uvid u to kakva je njihova hrana, umetnost i kultura, pa su pijace idealno mesto ka kom se možete uputiti dok polako upoznajete grad.

Iako je teško pronaći pijacu kojoj bismo rekli ne (naročito ako je hrana uključena), izdvajamo neke koje su nama bile najinteresantnije, bilo da tražite odelo, hranu ili stvari za kuću.

foto: Monsters with Flipflops
foto: Monsters with Flipflops

Čatučak pijaca u Bangkoku

Ako ste bili na Tajlandu nekada, primetili ste da u zemlji ima mnogo neverovatnih pijaca. Po čemu se to Čatučak izdvaja, pitate se? Možda zbog činjenice da je to najveća pijaca na Tajlandu. Čatučak ima preko 15 hiljada štandova! Naravno, uspećete da nađete apsolutno sve što poželite – hrana, dekoracije za kuću, odelo i još sijaset drugih stvari. Ima toliko toga da vrlo lako može provesti i čitav dan ovde. Ponude su sjajne, a atmosfera zabavna i bezbrižna.

foto: iStock
foto: iStock

Velika pijaca u Istanbulu

Samo ugledati jednu od najstarijih pijaca na svetu ostavlja bez teksta. Pijaca je većinom natkrivena te je moguće šetati njome čak i kad je loše vreme. Vekovima je stara i jako je značajna znamenitost grada. I setite se – cenkanje je obavezno, zato ne budite stidljivi!

foto: Chrisgel Ryan Cruz
foto: Chrisgel Ryan Cruz

Borough pijaca u Londonu

Širom Londona postoji veliki broj pijaca gde možete naći cveće, odeću ili kućne potrepštine. Borough pijacu izdvajamo jer je apsolutno najbolje mesto na koje možete otići ako ste ljubitelj hrane. Bilo šta što zamislite ćete tu naći – bilo da tražite tipičnu englesku hranu ili nešto egzotičnije. Tu su pekare, prodavnice začina, kafei i još mnogo štošta.

La-Boqueria-Food-Market-Barcelona-Spain

La Bokerija u Barseloni

Ovo je jedna od najpoznatijih pijaca na svetu. Datira čak iz davnog 13. veka i pravi je kulturni dragulj Barselone. Meštani i turisti preplavljuju pijacu na dnevnoj bazi i budite uvereni da će biti gužva i kad je vi budete posećivali. U okviru pijace postoji nekoliko kafića, te možete uživati u prizoru pred vama, ako ne želite da kupujete ništa. Iako je idealno mesto za solo istraživanje, postoje i organizovane ture (verovali ili ne!).

foto: Huffington Post
foto: Huffington Post

Marché aux Puces de St-Ouen u Parizu

Do sada ste već mogli da primetite da MCT voli Pariz. I to mnogo. Ovo se smatra jednom od najvećih buvljih pijaca na svetu, i garantujemo da će vas vratiti kroz vreme svojim uskim ulicama i štandovima. Pijaca je postala popularnija poslednjih godina, ali to ne znači da su tu u blizini dobri restorani ili kafei. Grad svetlosti krije mnogo pijaca, ali ovu volimo jer je jedinstvena i još uvek krije odlične povoljne ponude (u gradu koji i nije baš toliko jeftin).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp