Ovo je najveća opasnost od razvoda!

Pametni telefoni su moćni uređaji koji šire znanje, inspirišu društvene pokrete, a nekad i uništavaju veze – naročito kada su društvene mreže uključene. Zapravo, veliki broj advokata kaže da su primetili značajno povećanje broja onih koji se razvode zbog dokaza koje su pronašli upravo tamo.

Zbog toga nam je proradila znatiželja pa smo istražile na koje sve to načine društvene mreže mogu upropastiti ljudima brak. Evo tri najčešća:

Umesto da pričate, vi ste na telefonu!

Umesto da legnete u krevet i pričate o tome kakav vam je bio dan, vi birate da budete na Instagramu ili Fejsbuku. Umesto intimnih trenutaka i slatkih (čak i romantičnih) razgovora, jedan od partnera (ili još gore – oba!) je uglavnom posvećen pratiocima i lajkovima. Da, afere mogu biti započete preko društvenih mreža, ali nije nam ovde cilj da vas uplašimo, već da ukažemo na očigledno. Spustite, zaboga, taj telefon i pitajte partnera kakav mu je bio dan. I slušajte. Razlika će biti osetna.

Krijete sa kim ste u kontaktu na društvenim mrežama

bey

Ukoliko se ponovo povežete sa prijateljima iz srednje ili sa fakulteta i redovno se čujete sa njima, a da to ne kažete supružniku, to može stvoriti veo misterije i skepticizma. Koliko god banalno zvučalo, istina je. Ništa vas ne košta da budete otvoreni i iskreni kada su u pitanju vaše aktivnosti na društvenim mrežama.

Upoređujete svoju vezu sa drugima

Svako od vaših prijatelja na Fejsbuku se može obući savršeno, napraviti selfi sa partnerom, nasmejati se i staviti hešteg #večerasadragim. Dok listate vremensku liniju i gledate toliko naizgled savršenih brakova, postoji prirodna tendencija da uporedite svoj sa navodnim savršenstvom drugih. Slabosti u vašem braku tada postaju više očigledne. Pre nego što dopustite da upoređivanje nahrani nesigurnost, kanališite tu energiju u pozitivnom pravcu – uradite nešto da produbite sopstvenu vezu.

Možda vam je potreban detoks od društvenih mreža? Izazovite sebe i saznajte više ovde.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp