Search
Close this search box.

Kako da oporavite nokte nakon gela

Svi oni koji su zavisni od lakiranja noktiju imaju turbulentnu vezu sa gel manikirima: boja je sjajna i dugotrajna ali nakon što se skine nokti su slabi i tanki. Mi smo se malo raspitale i dobile nekoliko saveta od kozmetičarki o tome kako da oporavite nokte nakon što skinete gel.

Uklonite gel kako treba

Najveća šteta se načini pri uklanjanju gela. Mnoge žene postanu nestrpljive i ,,ljušte“ gel sa noktiju. Kada ovo radite, imajte u vidu da sa gelom skidate i sloj nokta, a tako slabite nokatnu ploču. Najbolje je da odete kod kozmetičara da vam ga on ukloni profesionalno.

Hidrirajte i samo hidrirajte!

Nikad ne biste oprali lice, a da ne nanesete hidratantnu kremu posle, zar ne? Isto tako je i sa vašim noktima. Gel sprečava da vlažnost dopre do nokta, a aceton ga još više isušuje tako da bi trebalo da se postarate da ih osvežite posle toga. Krema za nokte i zanoktice vam tu može pomoći. Odličan trik je da nakon što nanesete kremu stavite vruć peškir na ruke i držite nekoliko minuta kako bi sve bolje upilo.

Napravite pauzu

Nokti će vam biti zahvalni ako napravite pauzu od nedelju ili dve dana pre nego što ponovo uradite manikir. Umesto toga uvek možete mazati Eveline 8in1 i tako regenerisati nokte. Na kraju krajeva, možete i izbeći UV lampu i koristiti i gel lakove (npr. Deborah Gel Effect).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp