Search
Close this search box.

Osam gradova van radara popularnosti u kojima ćete uživati

Kontinent na kom živimo ima toliko neotkrivenih mesta i destinacija koje nekada ne dobiju pažnju koju zaslužuju, a podjednako su lepe. Ako u skorije vreme planirate negde da otputujete, MCT ima nekoliko predloga gde možete pronaći svoju oazu mira, upoznati nove kulture i svedočiti predelima koji oduzimaju dah. Neki od gradova su i u našoj neposrednoj blizini. 🙂

Göreme, Turska

goreme

Ovaj gradić u Kapadokiji leži između vulkanskih stena u kojima su sagrađene ogromne, predivne crkve i jedino što je lepše od posmatranja tih masivnih formacija je da radite isto to – samo iz balona, stotinama metara iznad zemlje!

Torun, Poljska

torun

Ovaj gotički gradić na obali reke ima daleko manje ljudi nego Varšava ili Krakov. Torun je, ako niste znali, rodni grad matematičara i astronoma Kopernika. Osim toga, pozorišni repertoar je fantastičan, a definitivno morate posetiti muzej kolača od đumbira, po kome je Torun zaista poznat.

Manarola, Italija

manarola

Manarola je najstariji i drugi po redu najmanji od čuvenih ,,Cinque Terre“ gradova. Tamo možete probati izvrsnu morsku hranu iz Ligurskog mora, slatko Sciacchetrà vino, ali ćete nadasve uživati u miru i tišini (automobilima je zabranjen prilaz). Tamo možete doći vozom iz bilo kog grada u blizini. Karta je ispod 10 evra.

Ikaria, Grčka

Village-of-Armenistis-Ikaria-Greece

Verovatno nešto postoji u vodi na ovom grčkom ostrvu, s obzirom na to da stanovnici uglavnom žive oko sto godina. Posetite ga za vreme leta dok traju dani Panagirije, bogatih festivala u čast raznih religijskih praznika, koji se inače održavaju jednom ili dva puta nedeljno između maja i oktobra.

Halštat, Austrija

Hallstatt_0

U Gornjoj Austriji, ne toliko daleko od Salcburga, nalazi se mesto koje ponekad opravdano nazivaju ,,biserom Austrije“. Ovo neverovatno bajkovito i slikovito selo (u kome je takođe zabranjen pristup automobilima) okruženo je rudnicima soli, koji su deo fascinantnih obilazaka.

Olesund, Norveška

Alesund Town Norway

Pustićemo da slika govori više od reči, ali – kad ste već tamo, nemojte zaboraviti da obiđete ,,Atlantic Sea Park“, najveći akvarijum slane vode u Severnoj Evropi. Naravno, ako odete u decembru čeka vas skijanje na potpuno novom nivou na Sunmere Alpima.

Kotor, Crna Gora

kotor

Ukoliko želite da spoznate neke od mnogih lepota crnogorskog primorja, možete početi od Kotora. Smešten u zalivu, okružen krečnjačkim liticama, čuva jedan od najnetaknutijih srednjevekovnih starih gradova na svetu.

Piran, Slovenija

Slovenia_Piran_01

Uske ulice i gotički prolazi prožimaju ovaj predivan, istorijski slovenački grad, koji se nalazi na ivici uskog poluostrva. Gradić je toliko sladak i mali, da vam šetnja od jednog kraja na drugi neće oduzeti previše vremena.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp