Search
Close this search box.

Ovo ne treba da vas brine kada ste solo

Ukoliko ste trenutno singl, uverene smo da svi imaju mišljenje o tome – vaša mama, prijatelji, kao i ostatak društva. Osećate se kao da, šta god uradili, ne možete pobediti. Zbog toga postoji podugačka lista stvari zbog kojih ne bi trebalo da vas grize savest kada ste singl.

Šta god da se desi, neko u vašem životu neće biti zadovoljan vašim izborom. Ili će govoriti kako idete na previše dejtova, ili da ne idete uopšte na dejtove. Ili će pričati kako previše vremena provodite sami, ili kako ste stalno sa društvom. I svi će pokušati da vas ,,poprave“!

Istina je da je vama verovatno fantastično što ste singl. Ili bar na to gledate kao na neophodan korak na putu ka pronalasku zdrave i srećne veze. I potpuno ste u pravu! Zato ignorišite sve i ne osećajte se ni malo loše što radite neke od sledećih stvari:

Provodite vreme nasamo

Prezabrinuti prijatelji vas možda ubeđuju i teraju da se ,,bacite u promet“, ali za tim zaista nema potrebe. Ukoliko trenutno uživate i želite da ,,kulirate“ sami sa sobom, ne dozvolite da vas iko ubedi u suprotno. Vratićete se na dejting scenu kada vi budete spremni.

Provodite se 24/7

party

Sa druge strane, samci sa bogatim socijalnim životom često budu tema razgovora ljubomornih ljudi. Vi izađete u sredu, a onda opet u petak i subotu, a oni priželjkuju da imaju energije za to. Poenta je – biti singl je zabavno! Nemojte da vas određene opaske ili pogledi puni osude pokolebaju.

Što ste singl mesecima (ili godinama)

Ne postoji vremenska odrednica kada biti singl postaje loša stvar. Tri meseca je OK, tri godine je OK. Zaboga, ceo vaš život je OK, ako se vi tako osećate. Osim toga, ukoliko vam je potrebno vreme – da radite na sebi, oporavite se od prethodne veze ili bilo šta drugo – imate puno pravo na to.

Pratite tradicionalan put (ili ne)

Decenijama (vekovima?) smatralo se ,,normalnim“ da se venčamo što pre, skućimo, imamo dvoje dece i završimo s tim. Vremena su se toliko promenila, da se ova utabana staza i ne prati toliko. Žene izgrade karijeru pre porodice, i ne postoji ništa loše ni u jednoj ni u drugoj varijanti. Vaš život i to kako ga živite je samo vaš izbor.

Idete na dejt sa više njih

dating

Ukoliko želite da se sastanete sa više stranaca sa interneta u toku nedelje, to je vaše pravo. Štaviše, postalo je norma. Nekima je čak i čudno kada im saopštite da se viđate samo sa jednom osobom. Radite onako kako se vama najviše sviđa. 🙂

Kada ste poslednji put imali seks

Nebitno je da li ste imali seks pre pet minuta ili pre pet meseci – to se nikoga ne tiče. I ne samo to, već ne postoji idealna količina seksa, šta god vaši prijatelji kažu. Uz to, ni vaše telo neće osetiti neke epohalne posledice.

Osećate se obeshrabreno nakon loših dejtova

Normalno je da vas sve to malo iscrpi – naročito nakon trećeg neuspešnog dejta sa onim likom s Tindera. Međutim, nemojte da vas loša iskustva obeshrabre. Ne morate da se svidite svim tim ljudima, već onoj jednoj pravoj osobi.

Biti jedina singl osoba u prostoriji

singl

Ovo može biti teško, jer se često desi da budete peti točak, trinaesto prase i ostali prigodni termini. Ali, avaj, i to je normalno! Setite se da niste sami u tome. Svi smo mi nekad prošli (ili još uvek prolazimo) kroz to i svi smo preživeli.

Bilo da želite da se zabavljate ili ne, biti singl dolazi sa svojim usponima i padovima. Imajte, ipak, uvek u vidu da ne postoji ama baš nijedan razlog da se zbog toga osećate loše. Tako da nemojte dozvoliti da vas bilo čije mišljenje pokoleba!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp