Search
Close this search box.

Pet važnih lekcija koje nas je naučila Adele

Kao što svi već znamo, Adele je krajem 2015. godine izdala novi album i kao što smo i očekivali, ostavio nas je bez teksta. Posle skoro četiri godine pauze, ponovo dominira top listama.

Iako nam možda pesma Hello već pomalo dosađuje, album obiluje predivnim pesmama u kojima nas ova britanska pevačica obara sa nogu svojom virtuoznošću u pevanju. Svaka pesma je iskrena i toliko moćna da nas dira pravo u srce.

Mislimo da mnogo toga možemo naučiti od nje. Pokazala nam je da možemo biti u isto vreme osetljivi i jaki.

Postoje i bolja mesta od reflektora

Adele je velika zvezda i tu nema sumnje. Setite se samo koliko je pregleda imala na You Tube-u posle samo nekoliko dana, pritom je i prodala više od milion primeraka CD – ova, samo u toku prve nedelje.

Pored svega toga, ona ne zahteva pažnju koju dobija. Između dva albuma, Adele se potpuno sakrila od očiju javnosti, a sve novosti o njoj dobijali smo u vidu diskretnih najava od strane njenog publiciste. Adele nam pokazuje kako je moguće da imamo zdrav odnos prema slavi i da čak i najtalentovanije zvezde mogu ostati prizemne.

Volite sebe – i duh i telo

Adele je samouverena. Tiho i nenametljivo je zadovoljna samom sobom i nikada nema potrebu da privlači pažnju na sebe, kako bi nahranila ego.

Ona je šampion samoljublja u svakom smislu, i neustrašiva kada je nošenje s kritikama u pitanju: ,,Nikada nisam pogledala naslovnice magazina i pomislila da moram da izgledam kao devojke iz časopisa da bih uspela“, rekla je jednom prilikom. Dodala je i da nema potrebe da bude bilo ko osim sebe kako bi prodavala albume.

U redu je ako nas boli posle raskida

Kada se veza okonča, naučili su nas da se pravimo hrabri. Ubeđeni smo da moramo da se na silu pretvaramo da je sve u redu i da smo jaki (bar u javnosti), jer ako ljudi vide da nismo toliko povređeni, smatramo to nekom vrstom pobede.

Adele razbija ta očekivanja i neustrašivo priča i svojim bivšima i svetu o svom bolu. Ona je jednostavno čovek i savršen primer za to kako žena koja oseća može biti jaka.

Smejte se, često

Potpuno je normalno da ne shvatate sebe uvek preozbiljno. Čak i kada se našale sa njom u intervjuu ili je pitaju da li bi želela da bude Bond devojka, Adele uvek za uzvrat ponudi glasni, zarazni osmeh.

I poslednje, ali ne i najmanje važno:

adle

Bacite kosku Danijelu Krejgu kad god vam se ukaže prilika za to – Naravno. Ipak je on Džejms Bond.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp