Saveti za veliko prolećno čišćenje: Šta već danas treba da izbacite iz svog garderobera?

Gomilanje odeće pasija je gotovo svake žene, ali verujte nam na reč, haos u garderoberu, oslikava stanje vašeg uma, zbog čega je izuzetno bitno da već danas stanete ispred garderobera i iz njega, ali i svog života izbacite sve ono što ne nosite i nećete nositi, čak iako se nadate da ćete to obući ponovo, pa makar još jednom.

Ukoliko niste objektivni, sledite našu listu dosledno, i na kraju dana u vašem garderoberu neće ostati više nijedna bespotrebna stvar.

#Odeća koja vam nije taman

Bilo da vam je odeća velika, ili mala, u vašem garderoberu nije joj mesto. Jer odeća nikada ne čeka bolje dane. Bolji dani donose novu odeću i to je jedina istina. Zato se otarasite svega onoga što vam u potpunosti ne odgovara, jer nema potrebe da uzalud gomilate odeću.

#Dotrajali grudnjaci

Priznajte da ovoga u garderoberu imate na pretek. Za šta će vam? Ni sami nemate odgovor na to pitanje. Od udobnog grudnjaka najteže se oprostiti, ipak, jednom godišnje dobro je sortirati donji veš i odvojiti samo ono što je nosivo, dok ćete neophodne dotrajale komade zameniti novima.

#Odeća koju ste voleli

Eh, tu haljinu nosila sam kad smo se prvi put poljubili… Postoji gomila stvari, koja u vama budi divne uspomene, ali ih više jednostavno ne nosite. Takve stvari imaju sentimentalnu vrednost, i od njih je najteže oprostiti se. Ipak, dođe trenutak da staru haljinu, ali i uspomenu zamenite novom i u tome nema ničeg lošeg.

Pročitajte: Retro je u modi – Evo koje povratničke trendove ćemo nositi ovog proleća

Letnje i zimsko sređivanje garderobera, prekopotrebno je. Gotovo potrebno kao letnja i zimska rekapitulacija ciljeva i uspeha. Pre svega, jer je vašem životu s vremena na vreme zaista potrebna neka nova, lepša i poletnija energija.

Foto: @mujerdeten

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp