Podarite vašoj koži zdrav i mladolik izgled uz ovih 11 jednostavnih beauty saveta

Zdrava i blistava koža je pokazatelj zdravog organizma, ali s godinama, koža pokazuje prve znake starenja, a kako bismo je odnegovali da bude svežija i mlađa, što duže, posežemo za nizom kozmetičkih proizvoda, koji vremenom gube svoje dejstvo i dolazi do prezasićenja kože.

Da bi naša koža bila što duže mlada, sveža i blistava, pored redovne i odgovarajuće spoljašnje nege, veoma je važno da je adekvatno odnegujemo i iznutra, jer je ta unutrašnja nega, garancija njenog dugoročnog zdravlja.

Postoji nekoliko važnih stvari, koje se svrstavaju u red zdravih navika i možete ih uvrstiti u deo svoje rutine, a itekako će pomoći koži da bude zdrava i sjajna, tokom duže vremena.

Pijte vodu

Da bi koža što duže ostala mlada, veoma je bitno da bude hidrirana spolja, ali pre svega iznutra. Unutrašnja hidratacija kože podrazumeva ispijanje veće količine vode, odnosno barem 8 čaša vode dnevno, što mnogima od nas još uvek nije navika.

Izbalansirajte svoju ishranu

Obroci koji podrazumevaju omega 3 masne kiseline i koji su bogati antioksidantima, posebno će prijati našoj koži. Sveže voće i povrće, osnov su zdrave ishrane, a našoj koži daće prirodan sjaj i prozračnost.

Beauty rutina

Adekvatna rutina podrazumeva čišćenje, toniranje i hidrataciju, jer čišćenjem otklanjamo nečistoće koje su se tokom dana nakupile na licu, toniranjem rešavamo sitne nedostatke na koži lica, a hidratacijom je hranimo i utičemo na njenu elastičnost.

Piling

Jednom nedeljno uradite bogat piling lica, kako biste otklonile mrtve ćelije sa površine kože i omogućile joj da diše.

Zaštitite se od Sunca

Pravilna nega kože bi trebalo da podrazumeva korišćenje kreme sa SPF-om tokom cele godine. Ukoliko pak, nemate tu naviku, tokom sunčanih dana obavezno koristite SPF, kao kremu, a poželjno je da i vaši make up proizvodi sadrže zaštitni faktor. Na ovaj način čuvate kožu od dubinskih oštećenja, kao i od preuranjene pojvave borica.

Zdrav san

Zdrav san je pola zdravlja, a veoma je važan i kada je kvalitet kože u pitanju. 8 sati zdravog sna, sprečiće da se umor iz dana u dan oslikava na vašem licu.

Hidratacija kože

Bogata hidratacija pomaže da koža ima bržu regeneraciju, posebno tokom noći. Zato je idealna kombinacija, da tokom dana koristite laganu hidratantnu kremu, dok ćete kao noćnu koristiti nešto masniju i hidratantniju kremu, koja će tokom noći ubrzati proces regeneracije kože.

Izbegavajte proizvode za negu koji u svom sastavu imaju sulfate

Da bi naša koža što duže izgledala mlado i zdravo, veoma je bitno da bude prirodno hidrirana, sopstvenim uljima. U sastavu većine proizvoda za negu nalaze se sulfati, koji dubinski isušuju našu kožu i osiromašuju njena prirodna ulja, što čini da nam koža izgleda suvo i postaje podložna perutanju.

Redovno čistite četkice za šminkanje

Higjena četkica za šminkanje veoma je važna, jer se na vrhu četkica mogu taložiti bakterije, koje direktno nanosimo na površinu lica, čime možemo izazvati infekciju ili upalu. Zato je veoma važno da ih nakon svake upotrebe detaljno operete, kako biste zaštitili svoju kožu od akni, osipa i iritacije.

Posetite dermatologa s vremena na vreme

Dermatolog će vam najbolje reći u kakvom se stanju vaša koža trenutno nalazi i kako biste mogli da je adekvatno negujete, kako bi ona što duže izgledala mlado i zdravo. Redovne kontrole kože važan su vid prevencije i kada je naše zdravlje, ali i lepota u pitanju.

Oslobodite se stresa

Možda vam zvuči neverovatno, ali meditacija je najbolji lek za mladolik izgled kože, jer je upravo stres njen najveći neprijatelj. Zato nađite način da se opustite i oslobodite stresa, kako biste uživali u miru i svakom novom danu.

Uz ove jednostavne savete povratićete mladolik i zdrav izgled vaše kože za svega nekoliko nedelja. Prirodna i redovna nega, najveći je benefit za vašu kožu, a ona je svojevrstan vid vaše lične karte, zato se potrudite da očuvate njeno zdravlje i mladost i da svojom lepotom i svežinom zasenite sve!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp