Search
Close this search box.

Saveti za kućni pedikir: Kako da sačuvamo kožu stopala tokom hladnih dana?

Kada dođe zima posete pedikiru postaju sve ređe, jer smo omiljene sandale ostavili da čekaju bolje, suncem okupane dane. Ipak, ne želimo da tokom zime u potpunosti zapostavimo svoja stopala. Iako smo odlazak kod pedikira privremeo odložili, hladni dani su pravo vreme da se svojim stopalima pozabavimo sami, kako bi ostala glatka i hidrirana i tokom zime, kada je našoj koži i onako potrebna dodatna nega.

Danas vam donosimo nekoliko saveta za kućnu negu stopala, uz koje će suva, gruba i ispucala koža postati samo deo ružne prošlosti.

Koža naših stopala čak šest puta jača je od kože na ostatku našeg tela, samim tim potrebna joj je mnogo intenzivnija i posebno prilagođena hidratacija, koja deluje dubinski i sprečava sušenje i pucanje kože. Kako biste kožu adekvatno hidrirali neophodno je da prvo skinete sloj mrtvih ćelija, koje oblažu vašu kožu na petama, zato je pre početka detaljne hidratacije veoma važno dobro isturpijati stopala

Kratak vodič za negu stopala:

Suva stopala detaljno isturpijajte, kako biste odstranili površinski sloj mrtvih ćelija, zatim svojim stopalima priredite spa tretman. Potopite noge u mlaku vodu sa mirišljavom solju, a zatim dobro prosušite stopala i nanesite debeli sloj hidratantne kreme.

Jednom nedeljno možete napraviti poseban tretman za vaša stopala. Pomešajte dve kašičice kuhinjske soli, malo maslinovog ulja i par kapi esencijalnog ulja od lavande, zatim mešavinu nanesite na svoja stopala, uvijte stopala u plastične kese, a zatim obujte čarape. Posle nekoliko minuta skinite čarape i kese, isperite i dodatno hidrirajte svoja stopala. Ovaj kućni tretman pomoći će da koža na vašim petama dodatno omekša.

Najvažniji savet koji vam možemo dati je: Samo nežno prema sebi. Trudite se da prilikom turpijanja ne skinete preveliki sloj kože i tako povredite mladu kožu, koja se nalazi ispod ispucalih slojeva suve kože. Negujte svoju kožu, radite to što češće i kada vreme za omiljene sandale ponovo dođe, vaša stopala biće meka kao da ste upravo izašli iz kozmetičkog salona.

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp