Spavajte kao jagnje – evo kako!

Dobar san je dragocen, a za mnoge je postao samo pusti san. Naša tela se možda vremenom prilagode tome da se sve manje odmaraju, ali ipak svako od nas zaslužuje da se baš baš dobro naspava.

Kao i svaka navika, kada je u pitanju lična higijena, i spavanju treba pristupiti na određeni način. Pripremite sebe i svoj prostor za spavanje i sasvim je izvesno da ćete spavati kao beba.

I što je najbolje – zaboravite na tablete za spavanje!

  1. Namestite svoj krevet svakog jutra. Oduzeće vam svega nekoliko mintuta, a kad dođe vreme da legnete – čekaće vas uredno namešten mali raj. Miran prostor donosi miran san.
  1. Operite posteljinu jednom nedeljno kako biste bakterije držali na distanci. Niko ne spava lepo kada je prehlađen ili, još gore, ima grip.
  1. Uživajte u toplom tušu pre spavanja kako biste opustili telo i smirili svoje misli. Ovaj večernji ritual omogućava vam da provedete nekoliko minuta nasamo sa sobom. Razmislite o danu koji je za vama i razbistrite glavu pre spavanja.
  1. Napravite prikladno okruženje. Ako želite mirno da spavate, i oko vas treba da bude mirno. Ugasite i zvuk i vibraciju na telefonu, ugasite sva svetla, TV i kompjuter. Najbolje bi bilo da svu tehniku ostavite u dnevnoj sobi.
  1. Neka vam esencijalna ulja uvek budu na noćnom stočiću. Bilo da je to kamilica, lavanda ili ruža. Udisanje esencijalnih ulja ima terapeutske blagodeti kada se radi o poboljšanju kvaliteta sna.

Savet: Nemaju svi istu reakciju na esencijalna ulja. Testirajte nekoliko vrsta kako biste pronašli ovo koje vam najviše odgovara.

Ovako možete poboljšati “higijenu sna”, spavati duboko i odmoriti se kvalitetno, ali vrlo je bitno da i sami otkrijete šta je to što vama najviše odgovara, a što možete uvrstiti u svoju rutinu pre spavanja! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp