Search
Close this search box.

Sredite orman za sat vremena

„Ne gledaj mi orman, u haosu je.”

Koliko puta ste čuli to, ili rekli? Mnogima od nas se čini da samo nama polazi za rukom da od ormana napravimo crnu rupu u kojoj majice nestaju, a džemperi dospevaju u neke zabačene delove za koje nismo ni znale da postoje. Na istom ofingeru visi letnja majica iz Terranove i Mangov kaput, a na stolici je naravno kombinacija od juče – čeka da joj se pridruži ono što smo nosile danas. Pozabavićemo se time sutra, ili prekosutra… ili jednog dana. Život brzo prolazi, nema se uvek vremena za sređivanje! Međutim, mi imamo metodu koja vam neće oduzeti više od sat vremena.

Ne brinite. Ovo će boleti samo malo, a prosto je k’o pasulj!

  1. Uklonite ono što više ne nosite

U to mogu spadati stvari koje su se omalile, trajno su isflekane, oštećene ili su na neki način neupotrebljive. Još je bolje da pored korpe za stvari koje ćete ukloniti, bude i jedna za stvari koje ćete donirati.

  1. Uklonite ono što vam ne treba

Više nikada nećete nositi taj cvetni bebi dol? Ili poslovno odelo od vaše pređašnje karijere? Pravac korpa. Isto važi i za trudničku odeću (ako ste gotovi!). Sve ovo isto možete donirati ili dati nekome u porodici.

  1. Uklonite ono što ne pripada vašem stilu

Ponekad sanjamo o tome da smo studentkinje umetnosti, koje sede na travnjaku u Parizu, čitaju poeziju i jedu sir. Ponekad čak i kupujemo u skladu sa tim. Onda kad naletimo, mesecima kasnije, na te komade garderobe, prisiljene smo da priznamo, koliko god to bilo tužno, da je taj brod otplovio putem bez povratka. Nemojte kupovati za život koji mislite da ćete možda nekada voditi. Kupujte sad za sad.

I, to je to! Vidite, nije bilo toliko loše. Smatrajte da imate našu moralnu podršku u tom procesu. Kada završite sa sređivanjem, nagradite sebe jednim malim šopingom. Znate, da popunite novonastale praznine u ormanu. Kao što smo rekli, bolelo je samo malo!

Napomenuli smo da garderobu možete da donirate, bacite ili prodate. Posetite Second hand prodavnice, možda su u potrazi za ,,novim starim” komadima, a možete i da organizujete prijateljice i prijateljice njihovih prijateljica i da napravite trampu među sobom. Tuđe je uvek bilo slađe, a ovo je idealna prilika da to nešto bude konačno vaše (mislimo isključivo na garderobu)!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp