Šta ako vaša veza ne vodi nikuda?

On je poput zabranjenog voća, ali ta veza ne vodi nikuda. Svesni ste da je sve što ulažete u taj odnos traćenje vremena, energije, emocije, pa ipak, ne možete a da barem još jednom ne pokušate, pa čak iako to znači da ćete ponovo lupiti glavom o zid.

U konfuziji emocija, iluzija i svega onoga u šta želite da verujete, ponekad je potrebno da se distancirate, racionalno sagledate stvar, prođete kroz neke faze suočavanja i odlučite ima li smisla boriti se, ili jednostavno prihvatite da ta veza zaista ne vodi nikuda i dignete ruke od nje.

@lesleemitchel

#Oslušnite sebe

Umesto da igrate igre i pravite taktike, ponašajte se u skladu sa svojim željama, ogolite se, otvorite se i proverite da li je osoba preko puta vas zaista spremna da vas baš takvu prigrli.

#Oslušnite partnera

Ukoliko sa druge strane dobijate jasne signale da ipak nije spreman za nešto više, da su osećanja preintenzivna i da on ne uzvraća istom merom, naučite da to vidite, čujete i prihvatite, jer će život u iluzijama povrediti samo i isključivo vas.

Pročitajte i: 6 načina da se uspešno suočite sa strahom i sačuvate ljubav!

@magnoliaroudge

#Naučite da ne zaslužuje svako drugu šansu

Ako ste primili njegove signale i zaista se odrekli iluzija ne upadajte u zamku navike, koja počinje davanjem još jedne šanse. Ući ćete u začarani krug emotivnog beznađa i toksične rutine. Naučite da stavite tačku umesto zareza, jer neke priče se jednostavno završe pre “happy end-a”, a vi ste svakako ona heroina koja zaslužuje svoj srećan kraj, pored nekog kome je zaista stalo.

Foto: @comerblogaramar

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp