Iznenađujuće stvari koje nas čine privlačnijima

Šta je to što privlači suprotni pol? Kosa, oči, noge? Fizički atributi su uglavnom nešto što nam prvo padne na pamet, ali definitivno nisu jedini faktor koji utiče na našu atraktivnost. Humor, ponašanje i hrabrost i te kako zauzimaju mesto na ,,seksi-metru“, a i nauka to podržava.

Tako da, ako želite da znate šta to traži vaš potencijalni partner, a ne svrstava se u spoljašnji izgled, čitajte dalje.

Predivni ste dok se šalite

Kada navodite svoje najprivlačnije karakteristike, uvek se prvo setite nečega što je vezano za vaš izgled, zar ne? Međutim, šta ako vam kažemo da je duhovitost mnogo poželjnija? Možda nemate osećaj da ste baš ,,seksi“ u tom trenutku, ali humor može biti neverovatno dirljiv. Čak je i jedna studija pokazala da žene smatraju da su duhoviti momci jako privlačni, jer je to znak da su inteligentni.

Primamljivo je kada ste malo ,,čudni“

Da li ste neko ko više voli da se prilagodi ili više volite da budete drugačiji i ponosni na svoju ekscentričnost? Pa, ispostavlja se da i muškarci i žene više vole osobe koje nisu konformiste, što je suprotno tradicionalnom verovanju da muškarci vole žene koje su ponizne, skromne i koje samo ,,klimaju glavom“. Dakle – igrajte onako kako samo vaša muzika svira, jer je to užasno seksi!

Zanosni ste kad ste hrabri

Hrabrost podrazumeva da ste sposobni da uradite nešto što vas plaši i da imate želju da se suočite sa nepoznatim. Ovo nije uvek lako, ali ova moćna karakteristika vas definitivno čini privlačnijima. 75% ispitanika u jednom istraživanju misli da je hrabrost bitnija od samopouzdanja, jer pokazuje nečije mane u pozitivnom svetlu, pa se tako mogu bolje povezati jedni sa drugima.

Užasno je hot kada nosite štikle

stikle

Znamo da su štikle sjajne za zaokruživanje odevne kombinacije, ali su i vrlo bitan faktor privlačnosti. Muškarci izrazito više reaguju na žene koje nose potpetice, pokazalo je istraživanje u Francuskoj.

Totalno je zavodljivo kada delite svoje tajne

Prvi dejt je sinonim za gubljenje živaca i uglavnom izuzetno čudan za obe strane. Međutim, postoji način da to iskustvo prođe glatko i da se pokrene aktivan razgovor. Emotivne i malo više lične informacije za vreme prvog dejta podstiču intenzivan osećaj povezanosti. Podelite neke svoje male tajne: možda se zbližite baš za tim stolom u kafiću.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp