Sve što treba da znate o krejonu

Krejon je neizbežan deo šminke jer vam pomaže da definišete oči. Jako je zahvalan, jer vam samo u dva poteza oči mogu izgledati krupnije, lepše i upadljivije.

Krejon se može koristiti u mnogim različitim stilovima šminkanja. Odličan je kao osnova za ,,zamagljene oči” . Kakav god izgled želite, pazite da krejon bude mek i mastan inače nećete moći da sprovedete željeni izgled u delo.

Prilikom njegovog nanošenja, veliki broj žena pravi određene greške koje rezultiraju ne tako privlačnim izgledom. Evo par saveta kako da ga  najbolje nanesete.

CRNI – za bolju definiciju

crni

Nanošenjem crnog krejona na unutrašnju ivicu kapka uokvirujete i oblikujete oči. Uvek nanesite krejon u unutrašnji ugao oka tako da oko deluje zaobljeno i bademasto.

BELI – za sjajne oči

unnamed (5)

Beli krejon čini da oko deluje krupnije a beonjača čistija. To je sjajan način da vam oči izgledaju bistrije čak i kada su pomalo crvene.

PLAVI – kontrastna boja

unnamed (4)

Ako koristite krejon kontrastne boje , naglasićete boju očiju i istaći oči. Krejon u boji se može koristiti i kao osnova za senčenje različitim nijansama iste boje. Ako koristite plavi krejon kao osnovu za nanošenje plave senke, boja će biti posebno naglašena.

SMEĐI – za nežan izgled ,,zamagljenih očiju”

unnamed (2)

Smeđa boja se dobro slaže sa očima toplih boja i čini da oči izgledaju nežnije. Hladne boje šminke kao što su plava, sivoplava i sivozelena izgledaju izraženije kada koristite smeđi krejon.

Vrste krejona koje se najčešće koriste su krejon u olovci i tečni krejon – ajlajner.

Krejon u olovci je veoma praktičan jer nije strašno ako pogrešite dok iscrtavate ivice, linija se lako popravi, stvara se prirodan izgled i lako se nanosi. Povucite crtu po liniji gornjih trepavica što bliže samom oku.

Ako želite da crtate i donji kapak, iscrtajte liniju sa unutrašnje strane trepavica, pa boju razmažite četkicom ili higijenskim štapićem.

Krejon je malo mekši i neupadljiviji od tečnog ajlajnera. Tečni ajlajner daje oštrije konture i bolje ističe oko od krejona. Ajlajner traži mirnu ruku i strpljenje.

Da biste savršeno oivičili oči ajlajnerom, oslonite prst na jagodicu i poduprite lakat. To vam pomaže da čvrsto držite četkicu i nacrtate ravnu liniju. Šminkanje tečnim ili ajlajnerom u gelu nije lako, ali uz malo vežbe ćete postići željeni efekat.

Moj savet: da bi se ajlajner što duže održao, nanesite vrlo malo pudera u prahu na kapak. Ne koristite podlogu, inače će se ajlajner odmah razmazati . Najpre našminkajte jedno oko i držite ga zatvoreno nekoliko sekundi da se ajlajner dobro osuši, u suprotnom će se preslikati na kapak.

Šminkanje ajlajnerom odgovara svakome ko želi da istakne oči. Što je boja ajlajnera tamnija to će rezultat biti upadljiviji.

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp