Search
Close this search box.

Tajna koja Toskanu čini idealnom destinacijom za završetak leta!

Bajkoviti predeli Toskane čine se kao idealna destinacija, ako ste putovanje odlagali za kraj ovog leta. Ipak, postoji jedna lokacija zbog koje je putovanje u Toskanu još uzbudljivije. Naime, pored bajkovitih pejzaža, vinograda, srce Toskane krije i brojne prirodne izvore tople vode, od kojih je možda najlepši izvor San Filippo, koji je zbog svoje lepote postao prava turistička atrakcija.

Slapovi, prirodni izvori tople vode, okruženi šumom, čine ovo mesto bajkovitim. Ono što je najbolje je da je ova skrivena lokacija, koju su proslavile fotografije na “Instagramu” dostupna i meštanima i turistima, a sve je potpuno besplatno.

Velika količina kalcijuma, koju je voda nanela, u blizini izvora stvorila je vodopad, koji je dobio ime “beli kit” zbog boje stena, preko kojih se preliva plava voda. U belom kitu, hladna voda reke susreće se sa toplom vodom izvora i tako nastaje nestvarna nijansa vode, koja celi prizor čini još nestvarnijim.

Tokom zime, termalna voda se meša sa kišama i tada bela boja formacija izvora dobija zelenkasto crvenkastu nijansu, a sam prizor izgleda potpuno drugačije, kao da je reč o sasvim drugom lokalitetu.

Na dnu bazena sa termalnom vodom nalazi se i lekovito blato, koje turistima meštani preporučuju kao savršene maske za negu lica i tela.

Ukoliko ovog leta planirate da ipak odputujete, a odabir destinacije još niste napravili, Toskana je pravi odabir, a San Filippo izvor je prva stanica koju morate posetiti!

Autor: T.P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp